Pakkekaos på Bunnpris Sortland:

– Folk må hente pakkene sine

Raymond Johansen ved Bunnpris Sortland oppfordrer nå folk å hente pakkene sine når de får pakkemelding. Det hopes nå opp hos dem og mange andre post i butikk i ei hektisk førjulstid.

Raymond Johansen ved Bunnpris Sortland foran berget av pakker som nå risikerer å ikke kunne bli hentet før jul. Foto: Marius Birkeland 

Sortland

På bakrommet på Bunnpris Sortland er det et salig pakkekaos. Her er det hundrevis av pakker som foreløpig ikke beveger seg en millimeter. Årsaken er at det allerede er fullt i butikkdelen hvor pakkene skal hentes ut av ventende vesterålinger.

– To tredjedeler av pakkene som ligger i butikken klar for henting har ligget i over ei uke. I tillegg er det mange her på dette rommet. Frem til de i butikkdelen blir hentet, kan vi ikke få tømt det som er her inne, sier Johansen.

Ber om hjelp

Johansen håper nå kundene vil være behjelpelig å hente ut pakkene så raskt som mulig.

– Det er flott om folk kommer å henter pakkene sine så raskt som de får melding om at pakken er ankommet. Vi jobber på spreng for å få ut pakkene så raskt som mulig, sier han.

Tidligere i dag følte Johansen seg feilsitert på VOL da han ble sitert på at han måtte sette stopp for utlevering av nye pakker da det var fullt i butikken. Dette stemmer ikke og VOL beklager misforståelsen.

– Vi scanner og står på fra morgen til kveld for å yte god service til kundene. Det har aldri vært snakk om noen stopp. Vi ber bare om hjelp fra folk for å få en god flyt i pakkeutleveringen, presiserer han.

Dette er også tilfellet for flere av butikkene med post i butikk i Vesterålen. De har nå begynt å sende ut et varsel sammen med hentemeldingen at pakken må hentes så snart som mulig.

Pakkerekord

Netthandelen går oppover i Norge, og både PostNord og Posten anslår overfor NTB at de vil ha en økning på omkring 15 prosent for pakkeleveringer før jul i år. Årets Black Friday bidrar til økningen.

Generelt handler nordmenn stadig mer på nett, og ifølge PostNord handler flere og flere varer fra utlandet. Deres månedlige måling av netthandelsmarkedet viser at 78 prosent av nordmenn har handlet i norske nettbutikker, og 35 prosent har handlet i utenlandske.