Slik ser sortlandstreet i England ut

Ordføreren i Borough of North East Lincolnshire har sendt et takkebrev til Sortland-ordfører Tove Mette Bjørkmo for juletreet som ble sendt sjøveien fra Sortland til byen i øst-England - for fjortende år på rad.

Juletreet fra Sortland, på torget i Grimsby, en by øst i Storbritannia.  Foto: Grimsby municipality

Sortland

Brevet fra ordfører Ron Shepherd i Borough of North East Lincolnshire er datert 13. desember. I brevet takker han for treet, som siden slutten av november har lyst opp torget i byen Grimsby.

«Jeg gledet meg over treets ankomst på julebrygga, og etterpå å kunne se det bli opplyst ved juletretenningen i Grimsby sentrum. Tenningen er en flott hendelse som bringer lokalsamfunnet sammen,» skriver Shepherd i brevet.

Han benytter også anledninga til å ønske Bjørkmo og Sortland en god jul.

Juletreet fra Sortland, på torget i Grimsby, en by øst i Storbritannia.  Foto: Grimsby municipality

Et juletre har blitt sendt fra Sortland til Grimsby hvert år i 14 år. Det er spesifikke kriterier for treet - det skal helst være rundt 12 meter langt, og må være av en robust treart, for å overleve overfarten på sjøen og beholde barnålene.

Tidligere fikk Grimsby treet sitt fra Trondheim - faktisk i 40 år. Etter at treet nå blir fraktet fra Sortland, har reiselengden økt betraktelig - det er mer enn 3000 kilometer mellom Grimsby og Sortland havn.

Treet ble i år fraktet av Eimskip og skipet MV Svartfoss, med kaptein Stig Tommy Jenssen.