Sigerfjording ferdig som Natur og Ungdom-leder

Ingrid Skjoldvær fra Sigerfjorden har de siste to årene vært leder for Natur og Ungdom. Tirsdag gikk hun av, og er nå klar for å gå i gang med jobb som nestleder i Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Ingrid Skjoldvær gir seg nå som leder for Natur og Ungdom.  Foto: Innsendt

Sortland

Ingrid Skjoldvær (24) fra Sigerfjord i Sortland har de siste årene ledet Norges største miljøorganisasjon for ungdom, Natur & Ungdom.

De avholdt landsmøte fra 6.-9. januar, og Ingrid Skjoldvær gikk altså av som leder ved møtets slutt tirsdag.

«Tusen takk! I nesten ti år så har Natur og Ungdom vært livet mitt og de siste to årene har jeg vært så heldig å få ha verdens beste jobb leder for Norges viktigste miljøvernorganisasjon,» skrev Skjoldvær selv på Facebook tirsdag.


Sortlending ferdig som Natur & Ungdom-leder:

– Vesterålingene har endret syn på oljeboring

Ingrid Skjoldvær (24) skal fortsette å jobbe mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Hun mener å ha merket en holdningsendring hos vesterålingene de siste årene.

 

«I dag takka jeg for meg og sendte stafettpinnen videre til Gaute. Det er skikkelig rart å skulle slutte, men jeg vet at Natur og Ungdom er i trygge hender.»

Den nye lederen heter Gaute Eiterjord og har vært nestleder denne perioden. Han er fra Stavanger.

Skjoldværs periode har vært begivenhetsrik - organisasjonen har fylt 50 år, medlemmene lenket seg fast ved Førdefjorden for å hindre dumping av gruveavfall og nå sist fulgte miljøvernere over hele verden med på rettssaken organisasjonen var med på å anlegge mot staten.


– Vi er skuffet over utfallet

Leder i Natur og Ungdom, Ingrid Skjoldvær, sier de er skuffet over utfallet, og vil nå gjøre en vurdering om dommen skal ankes.

 

Staten vant den rettssaken, men miljørorganisjonene fikk medhold i at borgere har rett til å trekke staten for retten etter grunnlovens paragraf 112. Den må derfor tolkes som en rettighetsparagraf, var rettens syn.