Mistenkte biltyver pågrepet i Sortland:

Politiet: – Den ene har tilstått, den andre nekter straffeskyld

De to mistenkte biltyvene ble mandag formiddag pågrepet i sortlandsområdet.

Illustrasjonsfoto.   Foto: Marius Birkeland

Sortland

VOL har i morges skrevet om at én bil ble stjålet, og to til forsøkt stjålet, i Vesterålen i natt.


Flere biler forsøkt stjålet i området:

Bil stjålet i Bø – funnet i ei grøft i Sigerfjord

Én bil er stjålet i Bø, og to er forsøkt stjålet i Sigerfjord natt til mandag. Politiet ber folk sjekke om de mangler bilen sin, da de frykter at en tredje er på avveie.

 

Biltyver kjørte en stjålet bil fra Bø til Sigerfjord i Sortland, hvor de endte i grøfta. Da forsøkte de å stjele to nye biler, men måtte gi opp.

Mandag formiddag ble de pågrepet, og på ettermiddagen tilsto den ene av dem.

– Vi har pågrepet to gutter i slutten av tenårene for brukstyveriet av bil i Bø. Ingen av de pågrepne er fra Vesterålen, men de oppholder seg her. Det er ikke snakk om omreisende kriminelle. Den ene av de pågrepne har tilstått, mens den andre nekter straffskyld. Vi anser saken som oppklart, sier innsatsleder Oddgeir Walle til VOL klokken 16:00 mandag ettermiddag.


Bilyvene kjørte seg fast i oppkjørselen til Dag Tore:

– De kan tydeligvis ikke rygge

Dag Tore Hanssen fra Sigerfjord kan takke en dårlig måket oppkjørsel og tyver med manglende ryggeferdigheter for at bilen hans ikke ble stjålet tidlig mandag morgen.

 

De to ble pågrepet i sortlandsområdet. Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken tilstand de to var i, for eksempel om de hadde promille da de ble arrestert.

– Den ene vi har pågrepet er mindreårig, den andre er akkurat myndig. Utover det identifiserer vi dem ikke nærmere, sier politiet.