– Alle liker jo kjeks!

Daglig leder Alexander Belmonte Johansen i Pastel UB går rett i salgsrollen, og legger ikke noe i mellom når han beskriver kvaliteten på bedriftens produkter.

Pastel UB selger hjemmebakte kjeks. Fra venstre: personalansvarlig Håkon Schaug Tuftene, daglig leder Alexander Belmonte Johansen og økonomiansvarlig Simen Bråten Nilsen.  Foto: Sanna Drogset Børstad

Sortland

Og hvorfor starte en ungdomsbedrift som selger nettopp kjeks?

Svaret er åpenbart for Belmonte Johansen:

– Ja, hvorfor ikke kjeks? Alle liker jo kjeks, slår han fast.

Viste seg fram

Ungdomsbedriften fra Andøy videregående skole har stilt seg opp i første etasje i Sortland storsenter, under årets Vintermessa. Der får ungdomsbedriftene vise seg frem, selge varene sine, og konkurrere mot hverandre.


Vil beskytte barn mot skarpe bordkanter

Helene Olsen og Maria Skofsrud var to av mange elever som viste frem sine produkter under den årlige vintermessa for elevbedrifter på Sortland.

 

Sammen med Belmonte Johansen står Håkon Schaug Tuftene og Simen Bråten Nilsen. Bak står pose på pose med hjemmebakt kjeks.

– Kjeks er enkelt å markedsføre og enkelt å bake. Og så liker vi jo kjeks selv også, sier Belmonte Johansen.

Bakte 150 kjeks i går kveld

Bedriften startet andreklassingene på studiespesialisering i høst, som en del av faget Entreprenørskap og utvikling. I mars skal de til Bodø på fylkesmessa.

Mange stilte med boder for å vise fram sine produkter på messa.  Foto: Sanna Drogset Børstad

 

Det er mest artig, men de har støtt på noen utfordringer underveis. Som å bli enige om profil. Eller at to personer står til sent på kveld dagen før Vintermessa, for å få bakt 150 kjeks. På en messe de var med på på Andenes i juletida, ble alt utsolgt. Så nå ruster de seg for storsalg i dag.


Snekker Jensen får dra til Riga

Unge vesterålinger får i april vist seg frem på en stor, internasjonal messe.

 

Å drive ungdomsbedrift har gitt mersmak for Belmonte Johansen. Akkurat hva han skal jobbe med i framtida, vet han ikke, men at han har lyst til å bli gründer og starte for seg selv, er sikkert.