Rolf Michael Lossius i Alpha Konsulent AS inviterer på vegne av utbygger Marius Steiro til et møte for å få til en utbyggingsavtale i området i Vesterålsgata, hvor det blant annet er aktuelt å etablere en Kiwi-butikk.

Ny Kiwi-butikk

Bedriftslederen Marius Steiro på Sortland har langt utviklede planer om å etablere en ny Kiwi-butikk i en tidligere lagerbygning i Vesterålsgata nær Sortland Havn.

– Jeg har så sent som i dag sendt et brev til Sortland kommune og ulike grunneiere som kan ha nytte av det nye krysset som må bygges før det blir Kiwi-butikk i Vesterålsgata. Vi tar utgangspunkt i det som er gjort i krysset i 2017, og ønsker å få til en diskusjon om hvordan dette skal finansieres, sier Rolf Michael Lossius til Vesterålen Online.

Han mener at det i utgangspunktet er urimelig at den som først stikker spaden i jorda skal betale alle kostnadene, samtidig som mange andre vil dra nytte av arbeidene i årene som kommer.

– Økningen i trafikken langs Vesterålsgata inklusive Esso-krysset har over år økt. Samfunnsutviklingen presser på for å få bedre trafikkavviklinger. Derfor må man få til en rimelig fordeling, som gjenspeiler areal og samfunnsansvar, mener Lossius. Trafikken gjennom Sortland til Hadsel har økt. Dette er en av de samfunnsmessige utviklingene som påvirker dette krysset.

Drøfte med andre aktører

– Vi vil så raskt som mulig drøfte finansieringen med andre aktører i området, og legger opp til et møte i midten av februar. Utfallet av møtet vil avgjøre framtiden for prosjektet i stor grad, sier han.

Han vil fokusere på kommunens beslutninger i 2017, og samtidig se på Sortland kommunes finansiering av øvrige kryss i Vesterålsgata.

– Alle som har interesser i området vil bli invitert. Spesielt kommunen har store interesser, som inklusive havna eier om lag 40 prosent av grunnen, regnet fra brua til kystnæringssenteret.

– Ikke rimelig

Det er vanskelig å komme utenom utbygging av et kryss, også sett i forhold til blant annet kommunens planer om legekontor i området, økt trafikk og at kommunen har kjøpt seg opp i et lager i området.

– Det er mange ting som skjer i området og i fremtiden. Derfor er det ikke rimelig at den som starter og stikker spaden i jorda skal betale alt. Derfor inviterer vi til en diskusjon for å finne løsninger fremover. Som næringskommune antar vi at Sortland vil bidra i denne sammenheng, sier Rolf Michael Lossius til Vesterålen Online.