Brann i bolig i Sortland - beboer redegjort for

Det tok i natt fyr i en bolig på Ånstad i Sortland. Brannvesenet fikk fredag morgen kontroll på brannen. Lenge var ikke beboer redegjort for, men brannvesenet fikk oppklart at han var bortreist rundt klokken 07:00.
Sortland

Ti på fire i natt fikk brannvesenet melding om brann i Sortland. Det var kraftig røykutvikling i boligen. Etter hvert ble det åpne flammer, spesielt i andre etasje og tak.

I morgentimene fikk brannvesenet kontroll på brannen. Huset ble imidlertid totalskadd.

– Vi har ingen formening om brannårsak ennå. Det vi vet, er at brannen hadde pågått en stund da vi ankom, sier innsatsleder Jan Roar Johannessen i brannvesenet.

Politiet hadde i natt ikke kontroll på om huseier var i huset eller ikke. Rundt klokken 07:00 fikk de imidlertid kontroll på eieren, som var på kurs i Narvik, og derfor ikke befant seg i huset.

 

– Vi er på stedet, og vil fortløpende gjøre avhør med naboer og lignende, sier operasjonsleder Tor Ove Hammer til VOL. Det var ikke en nabo som meldte fra, men en frilansfotograf som var ute og tok nordlysbilder.

Brannvesenet hadde i morgentimene fredag gjennomsøkt hele huset.

– Det er totalskadd. Det er et gammelt hus som er påbygd mange ganger, så vi har fremdeles problemer med å få slukket helt, det brenner mellom lagene i veggene, forklarer Johannessen.

Fordi det er lite tilgang på vann i området, har brannvesenet også fått assistanse fra Hadsel brannvesen. De er på stedet med to tankbiler.

Huset ligger på Ånstad i Sortland.