Inviterer til konsert med toner fra barokken

Sortland kammermusikkserie byr på barokkmusikk førstkommende fredag.

Cecilie Aalberg, Mette Dyrnes, Sindre Myrbostad, Maria Eikefet og Veronika Vangen Evensen byr på vinterbarokk i Sortland kirke fredag 

Sortland

På menyen står blant annet musikk av selveste Johan Sebastian Bach.

– Mange musikere regner Bachs soloverker som det aller ypperste av hans mange repertoar, og det er virkelig vakker musikk skrevet på mesterlig vis, heter det i en pressemelding.

Mezzosopran

Maria Eikefet framfører  Bachs Partita for solo fiolin i d-moll. Sindre Myrbostad, piano skal spille  Allemande, Sarabande og Menuett fra Franske Suite i h-moll og Mette Dyrnes , orgel bidrar med Preludium og Fuge i G-dur. 

Veronica Vangen Evensen- mezzosopran skal synge to av Bachs kjente Geistliche lieder.

Händel

En annen klassisk tungvekter, Georg Friedrich Händel, er også representert med noen av sine komposisjon under konserten. Maria Eikefet, fiolin i samspill med Karin Nielsen, cello og Mette Dyrnes, orgel skal framføre Sonate nr. 3 for fiolin og basso continuo.

Telemann skrev mange soloverk for obo, og konserten i f-moll som er blant de mest spilte obo konsertene i dag. Hans musikk blir gestaltet av trompetisten Cecilie Aaberg under konserten.

Ukjent musiker

Musikk av Giovanni b. Viviani er nok den minst kjente komponisten som blir fremført under konserten. Han var en italiensk komponist og fiolinist og skrev både operaer og kantater, i tillegg til instrumentalverk.