Marius Jørgensen blir ny trener for damelaget til Sortland

Sortlands midtbanemotor, Marius Jørgensen, skrev onsdag under på at han skal trene Sortlands fotballdamer det neste året.
Sortland

– Fokuset mitt i denne sesongen kommer først og fremst til å være damelaget og det vi skal få til, sier Jørgensen til VOL en time etter at ettårskontrakten ble signert.

Med unntak av at han prøvde seg som aldersbestemt trener i fjor, er det Jørgensens første rene A-lagsjobb. 28-åringen mener at han har noe å tilføre i trenerrollen.

– Jeg har spilt fotball på forholdvis høyt nivå noen år og begynner å få erfaring. Jeg mener i alle fall at jeg har noe å bidra med. Foreløpig er begge parter fornøyde, sier Jørgensen, som har trent damelaget i en måneds tid.

– Naturlig at jeg tok over

At han endte opp som dametrener, har lagt i kortene en god stund.

– Jeg trente dem i et par kamper på slutten av forrige sesong, så det var ganske naturlig at jeg tok over.

Den ferske treneren blir ikke helt alene og får med seg lagets kaptein, Julie Voktor Pedersen, som assistenttrener.

– Vi er en god duo og samarbeider godt, sier Jørgensen.

Trener mye kondisjon

Noen særskilt fotballfilosofi har han fortsatt ikke meislet ut ennå.

– Det tar vi litt etter hvert. Nå trener vi mye kondisjon og prøver å komme i så god form som mulig. Med tanke på at vi kom på andreplass i fjor, er det jo naturlig å satse på å gjøre det enda bedre. Dersom vi får beholde laget vi har nå gjennom hele sesongen, håper jeg at vi kan være med å kjempe om opprykk, sier han.

Skal spille lite

Jørgensen har vært en av Sortlands bærebjelker de siste sesongene. De forventer å se midtbaneterrieren mye på banen denne sesongen, blir nok skuffet.

– Jeg har et kne som må trenes opp og er neppe spilleklar før tidligst til høstsesongen. Det kan være at jeg spiller noen kamper da, men førsteprioriteten blir som sagt damelaget. A-laget kommer i andre rekke, men jeg bidrar gjerne dersom det ikke kolliderer med damekampene, slår han fast.

Trives som trener

Sortlandsgutten ser for seg at han skal være trener i mange år og er overbevist om at det er noe han kommer til å trives med.

– Jeg tror jeg vil like meg godt i trenerrollen og har ikke planer om å lege fotballen på hylla selv om jeg legger fotballskoa på hylla, slår Marius Jørgensen fast.