Så sent som i fjor sommer kunne administrerende direktør i Peppes Pizza AS, Espen Hoff, fortelle at hans selskap var godt i gang med arbeidet for å etablere seg på Sortland.

Selskapet var i kontakt med flere gårdeiere for en etablering. En by i vekst og positiv utvikling var noe av argumentasjonen for å etablere seg i hjertet av Vesterålen.

Mange brikker

Franchiseansvarlig for Peppes Pizza i Nord-Norge, Alf Mangor Johannessen, sier til VOL at det per februar per 2018 fortsatt ikke er signert noen avtaler.

– Jeg kan informere om at jeg besøkte Sortland i forrige uke for å på nytt å vurdere markedet med tanke på eventuell etablering. Vi har imidlertid god tid og det er mange brikker som skal falle på plass, blant annet spørsmål om valg av lokaler og driver av Peppes Pizza på Sortland, sier Alf Mangor Johannessen til VOL.

Fortsatt interessant

Det har tidligere vært snakk om også kjeden Burger king har vært aktuelt for Sortlands-etablering.

– Sortland har vært aktuelt for disse kjedene veldig lenge og vi vet at folk der oppe vil ha disse kjedene, forteller Johannessen, som presiserer at det er for tidlig å snakke om eventuelle lokaliteter, uttrykte Johannesen til VOL i fjor sommer.

I tillegg til Peppes, har han også ansvaret for Burger kings etableringer i Nord-Norge. Ifølge Johannessen er det fortsatt aktuelt at burgerkjeden blir en del av mattilbudet i Blåbyen.

–  Statusen for en eventuell Burger King etablering er den samme som for Peppes. Vi har sett på lokaler og gjort undersøkelser, men vi har ikke skrevet kontrakt. Noe mer enn det kan jeg ikke si om saken nå, understreker Johannessen.

Giganter

Peppes pizza ble etablert i Norge i 1970, av den amerikanske innvandreren Louis Jordan. Selskapet ble børsnotert i 1993 og kjøpt opp av Narvesen året etter. I dag er Peppes den største pizzakjeden i Skandinavia og hadde per 2016 totalt 81 restauranter.

Burger king åpnet sin første restaurant i 1954, i Miami i Florida. Hurtigmat-kjeden har etter hvert blitt verdensomspennende og hadde per desember 2016 mer enn 15.700 restauranter fordelt på 100 land. 47 prosent av restaurantene ligger i USA. Den første Burger King-sjappa i Norge åpnet i 1988.  Per 1. mars 2017 var det 46 restauranter i Norge og 79 i hele Skandinavia.