MS «AIDAcara» med 1300 passasjerer først ut i cruisesesongen:

– Vi oppfordrer vesterålinger til å snakke med passasjerene

19. februar starter årets cruisesesong i Vesterålen, og det første skipet som ankommer er MS «AIDAcara». Havnesjef i Sortland, Rune W. Monrad, oppfordrer vesterålingene til å ta imot turistene med åpne armer og snakketøyet i orden.

MS «AIDAcara» kommer til Sortland 19. februar. 

Sortland

Skipet blir liggende ved Terminalkaia i Sortland fra rundt 07.00 til 18.00. Skipet besøker Vesterålen hver 14. dag i tiden fremover, med totalt fire anløp. Det er Visit Vesterålen som organiserer besøket. Dette opplyser Sortland havn i ei pressemelding.

Toukers cruise

MS «AIDAcara» er på et 14 dagers fjord-cruise som startet i Hamburg og som på sin reise besøker Haugesund, Bodø, Tromsø, Alta, Vesterålen, Trondheim og Bergen, før cruiset avsluttes i Kiel.

Skipet blir liggende midt i sentrum til glede for passasjerer, mannskap, byens næringsliv og fastboende. 

– Vi oppfordrer alle til å slå av en prat med passasjerene, da kanskje den største opplevelsen for mange nettopp er en prat med de som bor i vakre Vesterålen, skriver havnesjef Rune W. Monrad i pressemeldingen.

1300 passasjerer

Skipet bringer nærmere 1300 passasjerer til Vesterålen, og skal besøke Hadsel kirke med konsert i tanken i Melbu, RIB-safari i Andøy, utflukt til Nyksund, busstur gjennom vakre Eidsfjord med besøk på Hurtigrutemuseumet, tur opp til Steiraheia, samiske tradisjoner hos Inga Sami Siida og mini-cruise til Trollfjord.

– Det tilbys også «hopp-på»-turer med fiske- og ørnesafari med Sjøblomsten. Lødingen skyssbåtservice tilbyr båttur til Blokken, videre til visningsanlegget til Aquakultur Vesterålen og avslutter i Trollfjord. Sortland kirke åpner i tillegg dørene for besøkende. Alle som ønsker kan delta på disse opplevelsene, skrives det i pressemeldingen.