Da saken var oppe til den første behandlingen i formannskapet, valgte politikerne å fjerne rådmannens forslag om også å ha med en representant fra Vesterålen næringslivssamarbeid. Blant argumentasjonen var at Sortlands næringssjef, med sin innsikt i næringslivet i regionen, allerede sitter i styringsgruppa. I stedet for Vesterålen næringslivssamarbeid, kom en representant fra Vesterålen regionråds arbeidsutvalg.

Ordfører Tove Mette Bjørkmo meddelte torsdag formannskapet om at regionrådet har valgt Sture Pedersen, ordfører i Bø, som sin representant.

Nå har imidlertid Høyre, Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti bedt ordfører om at saken tas opp igjen, og den ble behandlet i torsdagens formannskapsmøte i Sortland.

– Har kommet skjevt ut

Da saken var til behandling torsdag, ble det debatt om det Rødts Christoffer Ellingsen omtalte som en «omkamp etter et nederlag».

– Jeg skjønner ikke helt hvorfor vi skal ta denne opp igjen. Hva ligger i det å komme skjevt ut i denne saken? spurte han ordfører.

Tove Mette Bjørkmo (Ap) trakk fram at dette skulle være et prosjekt som er godt for Sortland kommune.

– Når det kom sånn ut, med en sånn type debatt, synes jeg det ble en negativ start på et sånt prosjekt. Jeg så ingen grunn til å fortsette en negativ debatt i media, svarte hun.

– Jeg mener at dette er en utidig måte å håndtere et nederlag på, repliserte Christoffer Ellingsen.

Høyre er fornøyde

Høyres Roar Wessel Olsen var glad for at saken ble tatt opp på nytt.

– Jeg er glad for at man får en utvidelse av styringsgruppa, og får inn Vesterålen næringslivssamarbeid, sa han, før han la til at han stusser over den debatten som foregikk i formannskapet.

– Ellingsen kommer med nærmeste en tirade om omkamper, før han selv avslutter med et forslag som er nesten en omkamp, sa Wessel Olsen.

Lossius inn

Det blir nå opp til Vesterålen næringslivssamarbeid hvem de velger inn i styringsgruppa. Mye tyder på at det blir Rolf Lossius, som de lanserte som sin kandidat allerede før forrige behandling i formannskapet.

Etter at det forrige gang ble bestemt at Vesterålen næringslivssamarbeid ikke fikk plass i styringsgruppa, ble det fra flere hold antydet at dette hadde direkte sammenheng med at det var nettopp Lossius som var lansert som deres representant.