Klubben har alt fått innvilget nærmere 600.000 fra andre instanser, men søkte da 50.000 fra kommunen, gjennom kommunens støtteordning for nærmiljøanlegg. Kulturfabrikkens administrasjon har innstilt overfor styret på at de skal få pengene.

Eneste søker

Friidrettsklubben er de eneste som har søkt på disse midlene, ifølge assisterende direktør Mona Dahl ved Kulturfabrikken.

– Det kan være det dukker opp andre prosjekter som ønsker å søke, det er ikke sånn at man ikke kan bevilge penger senere. Vi satte en frist nå i første runde, men det kan godt være det har gått enkelte hus forbi, så vi er åpne for å vurdere flere søknader. Vi har et ønske om å få opp andelen slike prosjekt. Sortland ligger litt under gjennomsnittet når det kommer til nærmiljøanlegg, sier Dahl.

Nærmiljøanlegg er definert som steder eller anlegg for «er anlegg eller områder for egenorganisert fysisk aktivitet, hovedsakelig beliggende i tilknytning til bo- og /eller oppholdsområder. Denne typen anlegg er uteområder som skal være fritt allment tilgjengelig og beregnet på egenorganisert fysisk aktivitet, primært for barn og ungdom, men også for lokalbefolkningen for øvrig. Anleggene skal ikke dekke behovet for anlegg til organisert idrettslig aktivitet eller ordinære konkurranser i idrett.»

Lavterskeltilbud

VOL omtalte i fjor at friidrettsklubben ønsket å etablere en tuftepark i tilknytning til deres anlegg nord for Blåbyhallen.

– Tanken til friidrettsklubben er at de får supplert de organiserte fasilitetene som er der nå, med lavterskeltilbud, til uorganisert eller sjølorganisert bruk. Det vil komme nye brukergrupper til gode, sier Øystein Lindbeck, som er saksbehandler for søknaden.

En tuftepark er en slags kombinert leke- og treningspark, med apparater man kan klatre i eller henge fra. Flere av dem finner man gjerne i tilknytning til lekeplasser, som apparat hvor du via hendene skal flytte deg mellom stenger over til andre siden av apparatet.

I tufteparken skal apparatene være tilpassa for alle, og både voksne og barn skal kunne bruke dem. Friidrettsklubben ønsker gummiunderlag som er rullestolvennlig, deres mål med parken er at folk skal kunne bruke den uavhengig av bevegelsesevne.