To unge menn ble moderat og alvorlig skadet i ulykka tirsdag kveld. Et drivhjul i bunnen av trekket falt ned og skadet de to mennene.

Politiet er nå i gang med etterforskningen.

– Det vi har gjort er å sikre drivhjulet som falt ned. Det vil nå bli undersøkt videre av eksperter. Det samme gjelder anlegget for å prøve å finne en årsak, sier Anne Margrete Kleczka som er etterforskningsleder ved politiet i Vesterålen.

– Vi vil også gå gjennom hva som er gjort av vedlikehold og kontroller opp gjennom tida. Vi vil se på hvordan drifta har vært for å finne årsaken til hvorfor dette drivhjulet kunne falle ned, legger hun til.

I tillegg til dette driver politiet med avhør av vitner og andre som kan ha informasjon som belyser hendelsesforløp og årsak.

– Store krefter i sving

Om selve hendelsesforløpet, sier Kleczka:

– Politiet fikk melding om to personer som hadde blitt skadet ved skiheisen. Anlegget var i gang og det var folk i heisen da drivhjulet løsna. Drivhjulet, som altså trekker skitrekket, skal ha løsnet mens det var i drift. Det fikk så en akselerasjon og flyttet seg flere meter oppover i bakken før det stanset, forklarer hun.

– Dette drivhjulet veier flere hundre kilo, så det er store krefter som har vært i sving.

Kleczka sier til VOL at det ikke var mange folk i anlegget da ulykken inntraff.

– Det var lite aktivitet, men det er da de to som var nærmest drivhjulet da det løsnet, som er de to som er skadet.

Sortland Alpinklubb opplyset onsdag morgen at det var en ansatt og en gjest som ble skadet i ulykken.

Usikker tidsramme

Hvor lang tid etterforskningen vil ta, er vanskelig å si.

– Vi gjennomfører avhør fortløpende. De tekniske undersøkelsene kan ta litt tid, så det er uvisst hvor lang tid de vil ta.

Kleczka sier til VOL at kriseteamet ble varslet etter ulykken og at de som har behov for det blir ivaretatt av kriseteamet.

– Innsatsfolk på stedet i går virket preget av hendelsen. Kan du si noe om det?

– Det er unge folk som er innblandet, men mer kan jeg ikke si. Oppgaven til politiet i denne situasjonen er å innhente informasjon og det har de gjort i denne saken.