I ei meldig på sine nettsider og på facebooksidene til klubben, ber Sortland Alpinklubb folk om å respektere etterforskningen som pågår.

«Vi har stor forståelse for at mange ønsker og har et behov for å bruke alpinbakken også nå i etterkant av ulykka. Vi ber om forståelse for at saken fortsatt er under etterforskning.», heter det fra klubben.

Politiet har sikret utstyr i bakken og av denne grunnen og sikkerhetsmessie årsaker ber klubben nå folk om å holde seg unna bakken til etterforskningen er avsluttet.

Skadet

Det var tirsdag kveld to unge menn ble skadet da drivhjulet på skitrekket i Ånstadblåheia løsnet. To unge menn fikk moderate og alvorlige skader i ulykken.

Sortland Alpinklubb har i samråd med familien frigitt navnet på den ene skadde i ulykken. Joacim Pedersen Gullholm (19) ble skadet da han var på jobb.

I Bladet Vesterålens papirutgave fredag, forteller leder for Sortland Alpinklubb at Pedersen Gullholm sto og serverte kroker til besøkende da drivhjulet falt ned og traff han i hoderegionen.

Pedersen Gullholm har i etterkant av ulykken gjennomgått en omfattende operasjon. Ifølge Svartsund skal det etter forholdene stå greit til med 19-åringen.

Den andre som ble skadet var gjest i alpinbakken og sto i trekket da ulykken inntraff.