M/S AIDAcara er for tiden på et fjortendagers fjord-cruise som startet i Hamburg. Deretter har ferden gått videre til Haugesund, Bodø, Tromsø, Alta og nå altså Vesterålen, før kursen fortsetter mot Trondheim, Bergen og Kiel, står det å lese i en pressemelding.

Skipet blir liggende til kai i ti timer, fra tidlig morgen av. Havnesjef ved Sortland havn, Rune W. Monrad, oppfordrer lokalbefolkningen til å initiere en aldri så liten passiar med turistene, som forhåpentligvis skal traske rundt i Sortlands gater.

– Igjen oppfordrer vi alle som vil til å slå av en prat med passasjerene, da kanskje den største opplevelsen for mange nettopp er en prat med de som bor i vakre Vesterålen, sier havnesjef ved Sortland havn, Rune W. Monrad i pressemeldingen.

M/S AIDAcara komer seilende med nærmere 1.300 passasjerer. Flere av disse skal, den korte tiden de er her, smake på noen av godbitene Vesterålen har å tilby, som for eksempel konsert i tanken på Melbu, RIB-safari i Andøy, utflukt til Nyksund, busstur gjennom Eidsfjord, tur opp til Steiraheia, samiske tradisjoner hos Inga Sami Siida og mini-cruise til Trollfjord.