Stolte barn på åpninga av fargesprakende utstilling

For 17. året på rad stilles det ut kunst fra de største barnehagebarna, gjennom utstillinga «Æ». Den fargerike kunsten stilles ut på kafeen Miscela.

De eldste barna i Lykkentreff barnehage har fått bildene sine utstilt på Miscela.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Sortland

Det er 5- og (noen) 6-åringer fra Lykkentreff barnehage i Sortland som får prege veggene på Miscela i tida framover.

– Ungene gleder seg hvert år, og vet at de skal få male bilde til utstillinga når de går siste året, sa Lykkentreff-bestyrer Sigrid Larsen under åpninga.

De stolte barna får overlevert bildet de har malt, på en t-skjorte fra Larsen under åpninga.

Barna får en t-skjorte med bildet de har malt på, av barnehagebestyrer Sigrid Larsen.   Foto: Jenny Dahl Bakken

 

– Vi setter stor prus på at dere maler så flotte bilder. I år brukte vi fjorårets bilder i kulturukeprogrammet, det samme vil vi gjøre til neste år, sa komitéleder Gunnhild Stoltz i kulturukekomiteen i Sortland.


Isbading og stand-up i Sortlands kulturuke

Nok en gang er det klart for kulturuka i Sortland kommune. Mellom 2. og 11. mars er det et variert program for folk i alle aldre.


Bildene blir solgt til barnas foreldre når utstillinga er over. Men enn så lenge skal de henge på veggen på kafeen Miscela ved Sortland torg.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene som er innom og ser bildene, de er imponerte, og får virkelig et fargekick av bildene. Bildene er også veldig individuelle, barna skal tegne noe de liker å gjøre, sier Larsen til VOL.

Miscela måtte også få sin heder, for at det er blitt en fast tradisjon at de huser Æ-utstillinga. – Vi føler vi har kommet hjem, sier Sigrid Larsen (t. v.)  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Lykkentreffbarna Amanda og Mie peker ut sine bilder på veggen. Amanda har malt at hun går på skøyter.

– Men jeg liker å se på TV også, sier hun.

T-skjortene barna får, har trykk av maleriet de har laget.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Under kan du se alle bildene:


Isbading og stand-up i Sortlands kulturuke

Nok en gang er det klart for kulturuka i Sortland kommune. Mellom 2. og 11. mars er det et variert program for folk i alle aldre.