Æ inntar Blåboksen

«Boksen går» er Kulturfabrikkens serie for rock og pop i mindre format. I morgen torsdag inntar aartisten Æ, Blåboksen.
Sortland

Æ, eller Erling Ramskjell som han egentlig heter, er en nordnorsk visesanger som siden solodebuten «Voksensløvsinn» i 2008, har spilt seg rundt på store og små scener og festivaler i Norge og Sverige, samt et par andre land. Dette er mørk, dynamisk og tekststerk nu-visesang, heter det i en pressemelding.

Sangeren er også kjent for sitt samarbeid med Stefan Sundstrøm, som han har reist rundt sammen med.

Æ slapp i høst sitt nye album «Endetidsbilda» til blant annet terningkast fem i AN og Stavanger Aftenblad, og tung skryt hos blant annet Gatemagasinet Virkelig og Musikk fra Norge. Førstesingelen derfra «Kanskje…» var listet et par måneder på P1 og Ordentlig radio. Æ har laget en rekke album til gode kritikker på både norsk, svensk og engelsk.

Siden 2014 har Kulturfabrikken arrangert Boksen går-konserter i Blåboksen for å vise fram både up-and-coming og mer etablerte artister innenfor pop- og rocksjangeren. De siste årene har blant annet Kaja Bremnes, Julie Willumsen, Din Freundin, Likholmen, Anna Kajander, Inculcado, Nagel, Peer Nic, White Ascot, Picidae, Tara, Hanne Kolstø og Norsk Råkk stått på scenen i Blåboksen. Torsdagens konsert er et samarbeid mellom Sortland jazz- og viseklubb og Kulturfabrikken.