Nordstoga spiller i Møysalen fredag 21. september, og leder i Sortland Jazzfestival, Steinar Kjeldsen, gleder seg.

– Han har med seg fullt band, noe som betyr en knippe eminente musikere på scenen i Møysalen denne kvelden. I Odd Nordstoga får vi en artist som er folkekjær og som mange har et forhold til. Han er en artist som hele tiden utfordrer seg selv. Så dette er noe jeg gleder meg til, sier Kjeldsen.

Første gang

Nordstoga kom med plata Kløyvd tidligere i år og vil spille musikk både fra denne og andre 15 studioalbumene han har gitt ut under konserten.

Bookingen av Nordstoga, er resultatet av et utvidet samarbeid mellom Kulturfabrikken og festivalen.

– Vi har signert han sammen, og tar risikoen sammen, sier leder i Kulturfabrikken, Tone Toften.

Festivalen og Kulturfabrikken har samarbeidet om flere ting de siste fire årene, men dette er første gang de signerer en artist i tospann.

For konserten vil de ta vekk stolradene nede, slik at det blir plass til totalt 900 publikummere.

– Dette er ikke en konsert hvor folk sitter og klapper. Her blir det fest og god stemning, sier Kjeldsen.

Leder for jazzfestivalen, Steinar Kjeldsen og for Kulturfabrikken, Tone Toften, samarbeider om Nordstoga-konserten. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Jubileum

Det er i år 30. gang Sortland Jazzfestival arrangeres. Dette blir ikke markert noe spesielt, men Kjeldsen håper på «stinn brakke» under Nordstoga-konserten:

– Det er klart vi ønsker at her blir det fullt. Denne konserten er jo også økonomisk sett et løft og en utfordring for oss. Så vi er jo avhengig av et visst publikum. Vi tror dog at siden dette er første gang Nordstoga kommer til Sortland, så vil også folk komme, sier han.

Resten av programmet er også klart, her blir det en blanding av flere kategorier:

– Vi ønsker å gi noe til alle. Det litt smale, litt mer mainstream-jazz og noe folk ikke hadde forventet at de ville like.

Sortland Jazzfestival går av stabelen 19.-23. september.