En fordel med å være lokalpolitiker for et regjeringsparti, er at man har jevnlige muligheter for å kunne fronte sine saker hos regjerende statsråd.

Den muligheten benytta Sortland Høyres Beate Bø Nilsen og Roar Wessel-Olsen under Høyres landsmøte. Der hadde de et møte med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, hvor de tok opp Kystvaktas helikoptersituasjon.

– Jeg tror det kommer en løsing, han var opptatt av det. Det er viktig for oss å holde fokuset på saken oppe, spesielt når vi har kystvaktbasen i vår kommune, sier Wessel-Olsen.

Kystvakta har per nå kun ett fungerende NH90-helikopter. De advarer selv mot at manglende helikopterkapasitet gjør at de ikke kan utføre oppgavene sine på en tilfredsstillende måte, spesielt er de bekymra for arbeidet mot fiskerikriminalitet.

Tidligere i år kom Forsvarssjefen med en anbefaling om at fregattene burde få NH90-helikoptre i stedet for Kystvakta.

Det har gjort at debatten har rast både på Stortinget og internt i partiene, men forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har sagt at Kystvakta skal ha helikopterkapasitet på nivået det legges opp til i langtidsplanen for Forsvaret. Han åpnet også for innleie av helikoptre.