Det er Biltrend, Eiksenteret, Sport1 og Vesterålen caravan som samarbeider om fritidsmessa, som lørdag hadde godt besøk. Med ekstra gode tilbud på alt fra fritidsbåter til caravan, verktøy og utstyr er dette ei messe som appellerer til mange.

– Henter inspirasjon

Marita Hartvigsen fra Harstad ble den stolte eieren av ei campingvogn fredag. Men hun er ikke fremmed for caravanlivet.

Marita Hartvigsen og datteren Emilie (14) gleder seg til den første sommeren med egen campingvogn. Foto: Tone M. Sørensen

– Vi har akkurat kjøpt oss vogn, men jeg har vokst opp med campinglivet. Og vi har også vært på ferier med leid campingvogn. Men i sommer blir spesielt, det blir første gang vi legger ut med egen vogn, sier hun.

– Siden vi allerede har vogn så kom jeg hit mest for å hente inspirasjon, sier Hartvigsen.

For småbarnsfamilien, med barn på 3 år, 5 år og 14 år passer campinglivet ypperlig. Emilie på 14 er ikke i tvil om hva hun liker best med sommerturene til Sverige.

– Det at vi er i lag hele familien og har det koselig, smiler hun.

Total avslapning

– Ja, tenk det, i dag er det gubben som handler, ler Laila Pedersen, med et ertent smil til husbonden Lars Tore Pedersen.

De har svart belte i caravan, eller i hvert fall hederstegnet 20-års nål, som de har fått etter å ha vært på Hovden camping i Hadsel i to tiår sammenhengende.

– Denne messa er kjempebra. Man finnes alltids noe. Vi kjøpte oss ny vogn i fjor, så i år får vi utstyret, caps og t-skjorter, de var blitt tomme for det i fjor, sier Lars Tore Pedersen.

Med ei helt ny vogn, som de kjøpte i fjor, har de absolutt alt de trenger. Og nå er de klare for våren og campingliv på Hovden, som de synes er et flott sted.

– Dette må jo være et av de sikreste vårtegnene, at det er fritidsmesse. Jeg tror mange kjenner på det, at man lengter litt og vil ha vår nå, sier han.

Hytta på hjul er utstyrt med alt de trenger for ferie til «søta bror».

– I år skal vi heller ta turen til sør-Norge og Vikersund og besøke faren min som bor der, sier han.

– Vogna er utstyrt med alt vi trenger. Det eneste som mangler er vaskemaskin, og det passer flott for da slipper man å tenke på noe som helst, det er total avslapning, smiler Laila.

Selger gressklippere og snøfresere om hverandre

Ved Eiksenteret startet lørdagen rolig, men det var andre tilstander fredag morgen da messa startet.

– Da hadde vi kunder som stod og klorte på døra og ville inn før vi hadde åpnet. Vi hadde et spesielt tilbud å robotgressklippere den dagen, og de har vi solgt mange av, humrer Thomas Solheim.

– Og vi selger ennå snøfresere også, legger han til.

Fornøyde med messa: Thomas Solheim og Knut Notø på Eiksenteret har hatt godt med kunder innom. Foto: Tone M. Sørensen

Solheim forteller at også motorsag og tilhørende utstyr, verktøy av mange slag og høytrykkspylere har vært populært blant de handlende.

– Vi synes dette har vært positivt, og det har vært bra med folk innom messa. I dag skal vi serverer vafler til kundene og det blir sikkert populært, sier han.

Vesterålens egen Farmen-Laila var også innom messa lørdag, for å demonstrere saging med motorsag.