Det har visst aldri før skjedd at så mange elektrikere har vært i sving samtidig på ett og samme byggeprosjekt. For Elteam selv er det i alle fall rekord, de har aldri hatt så mange menn i sving under ett tak.

Sågar daglig leder i Elteam, Mads Røkenes hadde lørdag og søndag byttet ut kontorjobbing med elektrikerarbeid.

Erlend Pettersen og daglig leder i Elteam, Mads Røkenes. Foto: Tone M. Sørensen

– Her er det bare å gi gass, ler han, mens det jobbes på alle kanter rundt om i bygget.

– De siste som slipper til

– Vi bestemte oss for å gjøre denne innsatsen for å prøve å komme i mål med alt i tide, sier Røkenes, som har tatt med både lærlinger og alle de ansatte i Elteam inn i innsatsen.

– Vi kalte inn til ei overtidshelg, det blir en slags dugnad. Og det har vært veldig god stemning, fordi det er litt ekstra artig når man gjør et slikt lagarbeid som dette for å komme i mål, sier han.

Handelsparken kjøpesenter er bygget i rekordfart, og med delåpning allerede nå i vår, haster det å bli ferdig.

– Det er slik her i verden at elektrikerne ofte er de siste som slipper til. Først når håndverkere og alt annet er gjort, kan vi ta vår del, sier Røkenes.

Det er en stor elektrikerinnsats, når 11.000 kvadratmeter skal installeres i Handelsparken kjøpesenter. Foto: Tone M. Sørensen

Han tilføyer at fra før av hadde Elteam mange i sving i kjøpesenteret, før storoffensiven tok til.

Godt samarbeid

– Samarbeidet med de som er bas her på anlegget har fungert veldig bra, alt har vært klart til oss når vi har kommet, både tegninger og materiell, sier Røkenes.

Han sier at de elektrikerne som til vanlig arbeider i boliger, har syntes det er annerledes og morsomt å bidra på byggeplassen.

– Selv synes jeg også det er greit å gjøre noe annet enn å sitte på kontoret. Så snart vi er ferdige her i kjøpesenterets andre etasje skal vi ta fatt i første etasje, der butikkene Elkjøp og Jysk bygges om, sier Røkenes.

Han roser innsatsen.

– Alle har virkelig stått på for å få dette ferdig, et veldig bra lagarbeid. Alle har gjort en fantastisk innsats. Det er litt spesielt når vi er så mange samlet, sier Røkenes.

Det monteres overalt i nybygget. Marius Kristiansen i aksjon med å få på plass belysning. Foto: Tone M. Sørensen

Håkon Evensen var blant de mange elektrikerne som stod på og sørget for å få montert opp alt som skal på plass i et moderne kjøresenter.

– Dette har vært et godt arbeidslag, det har vært god stemning hele veien, sier han.

Innendørs 4G-nett

– Jeg tror dette blir et utrolig flott kjøpesenter, det blir litt annerledes enn de andre kjøpesentrene vi har på Sortland i dag. Det blir veldig bra her, det er store og moderne flater og innredning, sier Mads Røkenes.

Bas på anlegget for Elteam, Trond Nylund forteller at arbeidet i helga har gått på skinner.

Bas på anlegget for Elteam, Trond Nylund. Foto: Tone M. Sørensen

– Kort byggetid og mye som skal gjøres er alltid utfordrende. Jeg tror faktisk det er historisk på Sortland at det er så mange elektrikere i arbeid samtidig på ett og samme byggeprosjekt, sier Nylund.

Han forteller at det er over 11.000 kvadratmeter som blir installert nå.

Elteam hadde ei imponerende oppstilling utenfor Handelsparken. Foto: Innsendt

– Dette blir også det eneste kjøpesenteret i Sortland med eget innendørs 4G-nett. Det gjøres for at man skal unngå at det blir områder inne i selve bygget der mobildekningen er dårligere enn ellers, sier han.