– Jeg hadde aldri vært interessert i gamle biler før, men da jeg så denne Buicken måtte jeg bare ha den

For fem år siden falt Bjørn Arne Skoglund pladask for en Buick 1957-modell.

Bjørn Arne Skoglunds Buick fra 1957, var en av drøye 60 veteranbiler under vårmønstringen på Sortland torg lørdag formiddag.  Foto: Vidar Eliassen

Sortland

– Jeg hadde aldri vært særlig interessert i gamle biler tidligere, men da jeg så denne Buicken måtte jeg bare ha den, forteller Skoglund.

Det lykkelige sammentreffet fant for øvrig sted på et veteranbiltreff i Harstad i 2013. Når vi spør hva som er så fascinerende med det 61 år gamle kjøretøyet, svarer han.

– Det er formen, måten bilen ser ut på, sier Skoglund, og legger til at Buicken går som en klokke og krever lite vedlikehold.

Bjørn Arne Skoglund i sin kjære Buick, som er fra 1957.  Foto: Vidar Eliassen

Fikk premie

Han var en av mange Amcar og veteranbilentusiaster som hadde tatt turen til torget på Sortland lørdag formiddag, der Amcar Vesterålen arrangerte vårmønstring i samarbeid med Vesterålen Motorhistoriske klubb.


 

Skoglund var for øvrig ikke den eneste som ble begeistret for egen bil. Det gjorde også en jury som kåret Buicken til den neste fineste Amcar-bilen i forbindelse med arrangementet.

– Det gikk så raskt at jeg knapt fikk med meg hvilken pris det var, men det er hyggelig at også andre liker bilen, sier Skoglund.

Nestleder i Amcar Vesterålen, Rolf Pedersen, forteller at det var omtrent 32 Amcar-kjøretøyer på vårmønstringen.

– Vi gjør dette for å vise oss frem. Dessuten er det også et slags vårtegn, sier han.

Buicken har spesielle felger som også kan fungere som speil.  Foto: Vidar Eliassen

–Stor happening

Vanligvis er det Vesterålen motorhistoriske klubb som har arrangert vårmønstringen, siden Vesterålen Amcar ble etablert så sent som i fjor. I år valgte klubbene å samarbeide om et felles arrangement.

– Det har vært litt i overkant av 60 biler her totalt i dag. Vårmønstringen er en stor happening for oss og viser at vi er i gang med sesongen. I år har vi et bredere arrangement med flere aktører enn tidligere. Neste år blir det nok enda større, sier avtroppende leder for Vesterålen Motorhistoriske Klubb, Tore Geir Olsen.


Rekord-treff for Am-cars på Børøya:

– Jeg smiler fra øre til øre

Leder for det nystartede Amcar Vesterålen var strålende fornøyd med Nord-Norsk Amcar -treff på Børøya lørdag. Over 260 biler fylte treffet som var en gedigen suksess.

 

Han forteller at interessen for veteranbiler generelt er ganske stor i Vesterålen og viser til at det er rundt 100 medlemmer i klubben.

– Medlemstallet har økt og økt. Noen feller fra av naturlige årsaker, mens andre kommer til. Men i likhet med en del andre bilklubber har vi utfordringer med å rekruttere nye medlemmer. Det er krevende å få unge til å bli interesserte, sier Olsen.

Nestleder i Amcar Vesterålen, Rolf Pedersen og avtroppende leder i Vesterålen Motorhistoriske Klubb, Tore Geir Olsen.  Foto: Vidar Eliassen

Pontiac

Som seg hør og bør for en leder av en veteranbilklubb, er bilinteressen til Larsen noen smuler over gjennomsnittet. Han hadde selv med seg en av sine biler til mønstringen, en Pontiac Silver Streak, fra 1941.


Vårmønstring for veteran-glisene

Lørdag kunne veteranbil-entusiaster fra hele regionen endelig vise frem glisene sine etter en lang vinter.


– Jeg tror det var den nest eldste bilen som var her i dag. Det er en fin bil, men det er en del kostnader med den. Da jeg nylig skulle ha fire nye dekk kostet det for eksempel 10.000 kroner, sier Olsen og legger til at han tipper bilen er verdt rundt 100.000 kroner i dag.

Tore Geir ved siden av sin Pontiac, som er fra 1941.  Foto: Vidar Eliassen