Sortland Høyres ordførerkandidat:

Høyres nominasjonskomité vil ha Marthe (41) som ordfører

Sortland Høyres nominasjonskomité ønsker Marthe Hov Jacobsen som partiets ordførerkandidat før valget i 2019.

Marthe Hov Jacobsen i Sortland Høyre.  Foto: Privat

Sortland

Det kommer fram i en pressemelding sendt ut torsdag.

Marthe Hov Jacobsen sitter i kommunestyret på Sortland for Høyre i dag. Hun sitter også blant annet i kommunens driftsutvalg og Kulturfabrikkens styre.

Enstemmig innstilt

Nominasjonskomiteen er altså ferdig med sitt arbeid, og innstilte onsdag kveld enstemmig på at de ønsker Jacobsen som ordførerkandidat. Hvem som blir partiets førstekandidat ved neste års kommunevalg, vil endelig vedtas på et nominasjonsmøte i Sortland Høyre 11. juni i år. Da vil komiteens innstilling legges til grunn.

Torsdag morgen sitter Jacobsen i møte i driftsutvalget på Sortland, og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar. Nominasjonskomiteens leder Ann Rita Mårstad sier at komiteen ikke var i tvil.

– Hun skilte seg ut ganske tidlig. Vi har hatt flere gode kandidater på bordet, men komiteen var enstemmig.

Mårstad ramser opp flere kvaliteter hun mener gjør Jacobsen til den beste kandidaten.

– Marthe er en kunnskapsrik, ung og fremadstormende dame. Hun har ledererfaring, hun er tydelig, og hun er veldig diplomatisk. Hun er raus og inkluderende, og brenner virkelig for Sortland. Hun ønsker det beste for Sortland og Vesterålen, sier Mårstad.

Trolig uten motkandidat

Dessuten:

– Hun har skikkelig lyst. Det er veldig viktig. Det er ingen 9-4-jobb å være ordfører. Hun vil virkelig, og det er også veldig bra.

– En ordfører må være alles ordfører, også for dem som ikke stemte på dem. Det har dere full tro på at Jacobsen vil være?

– Ja. Det er noe hun også er tydelig på. Hun skal ikke være noen ordfører bare for høyrevelgerne, men for alle. Det er det jeg mener med at hun brenner for Sortland, det gjelder virkelig alle, også de som ikke er politisk aktive. Eldre, barn, ungdom. Samtidig ser hun store linjer. Hun er dyktig, og tydelig, flink til å uttrykke seg. Hun har et utrolig vennlig vesen og kommer lett i kontakt med folk. Hun har et godt politisk hode. Jeg har en skikkelig god magefølelse på at hun blir en god ordfører for byen vår, sier Mårstad.

Etter det nominasjonskomiteens leder vet, vil det ikke komme noen motkandidat på møtet som skal endelig velge ordførerkandidat i juni.

– Vi har ikke fått noen signaler om det. Man vet aldri, men jeg er trygg på at gruppa vil stille seg bak hennes kandidatur. Vi er heldige som har mange flinke folk, vi har hatt gode diskusjoner, og landa på dette. Det betyr ikke at de som ikke ble valgt, ikke er gode kandidater. Man kan bare ha én. Det er et luksusproblem at vi har mange dyktige folk i Sortland Høyre.