En uke før påmeldingsfristen går ut er det venteliste for å delta i Club Diva Sortland/Harstad, ifølge ei pressemelding.

Norges Korforbund sitt kontor i Nord-Norge ble offisielt åpnet i Narvik helgen 18.-20. januar 2008. Daværende ordfører ønsket Korforbundet hjertelig velkommen og forbundets generalsekretær og president var til stede.Stor aktivitet

Da kontoret åpnet ble Marita Havaas Olsen ansatt som korkonsulent for Nord-Norge og har i dag fortsatt samme stilling. I årene som har gått har det vært stor aktivitet ved kontoret.I samarbeid med Korforbundets lokallag i Finnmark, Troms, Nordre Nordland, Salten og Helgeland har det blitt arrangert Korslag, korfestivaler,  seminarer og korprosjekter med til sammen over 23 000 deltakere og et publikumstall på over 30 000.

Stor innsats fra mangeTidligere regionleder for Korforbundet i Nord-Norge, Harold Jensen, var en viktig drivkraft for å få etablert kontoret i Nord-Norge og la ned en stor innsats de første årene. Mange dirigenter har også vært engasjert i våre kurs og prosjekter.

– Her vil vi spesielt fremheve Dag Erik Enoksen og Siv Cathrine Johansen, Begge fra Harstad, som har vært musikalske ledere for store vellykkede korprosjekter i nord.  I tillegg har styremedlemmer og frivillige i Korforbundets lokallag lagt ned utallige timer frivillig innsats for å skape et godt tilbud for sangere og publikum, ifølge pressemeldinga.

– Jeg er imponert over hva Marita og lokallagene våre har fått til i Nord-Norge, sier generalsekretær i Norges Korforbund Åsmund Mæhle. Han ser fram til de neste 10 årene.

Populært jubileums-prosjekt

Prosjektkoret foregår i cabaret-stil på “nattklubben” Club Diva. Produksjonen har med dansere og egen lysdesigner. På scenen er syv dyktige musikere fra Musikk I Nordland og 60 lokale sangere (divaer) fra Harstad/Sortland området. Disse vil fremføre spenstige låter fra blant annet Chicago, Burlesque og Cabaret. – Interessen for å være med er så stor at vi en uke før påmeldingsfristen går ut  1. Juni har flere sangere på venteliste. Utrolig flott at prosjektet blir så godt mottatt  sier prosjektleder Marita Havaas Olsen.

Siv Cathrine Johansen- dirigent for Sortland/Harstad

Siv Cathrine Johansen fra Harstad er musikalsk leder for Club Diva og skal i tillegg ta seg av innøving og dirigering av prosjektet Sortland/Harstad.

Øvinger og konserter vil bli gjennomført på Sortland og i Harstad. Totalt blir det tre samlinger på tre dager for koret for fellesøvinger og konsert. Resten av tiden øver sangerne hjemme til lydfiler.

SjefsdivaenDyktige England Brooks, som mange kjenner igjen fra The Voice, skal ha «rollen» som eieren av nattklubben. Hun har sunget i utallige sammenhenger på scene, radio og TV og hun har rørt mange med sin sjelfulle stemme.

Med sin dype og sterke røst leverer hun en god mix av jazz, soul og gospel som virkelig er verdt å lytte til. Hun vil synge solo på velkjente låter som “When Your good to mama” (Chicago) og “Welcome to Burlesque” (Burlesque).