Norge Rundt i Sortland tirsdag:

– Jeg kommer gjerne tilbake hit - men det kan godt være litt varmere

Tirsdag var Norge Rundt i Sørfjorden for å følge Saltdalhus og Karlsen bygg som skulle oppfylle hyttedrømmen. Programlederen fikk dermed også en tur til Vesterålen for første gang.

Stian Sjursen Takle er sommeren 2018 programleder for Norge Rundt. Her fra programmet var på besøk ved Sørfjorden i Sortland.   Foto: Jenny Dahl Bakken

Sortland

Det første Trond Fenes i Karlsen bygg gjorde i morges, var å få tatt med Norge Rundt-programleder Stian Sjursen Takle på XL bygg så han fikk kjøpt skikkelig regntøy. Og det fikk han bruk for. Det har nemlig regna av og på hele dagen tirsdag.

Takle selv bor til vanlig i Bergen, og er dermed vant til regn, selv om byen de siste ukene har hatt et finvær uten like. Det var derfor en blid og solbrun Takle som fikk nedkjølt seg litt i Vesterålen. Programlederen forteller at han aldri har vært i regionen før.

– Det er kjempefint her. Jeg skal tilbake hit. Men det kan godt være litt varmere, sier han. I tillegg til Sortland, har han også fått sett litt andre deler av regionen: Mandag tok kameramann Dag Harald Andersen ham med til Nyksund.

Fra venstre: Trond Fenes i Karlsen bygg, programleder Stian Sjursen Takle og kameramann Per Harald Andersen.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Hyttedrøm på én dag

Anledninga for Takles og NRKs besøk, var at Norge Rundt kommende fredag skal ha sending fra Vesterålen. Temaet for sendinga er hyttedrømmen som mange nordmenn bærer på.

– Vi har en fotograf, ikke han som er med i dag, som er fra Lødingen. Han har lagt merke til disse hyttene og hvor fort de spretter opp. Derfor tok vi kontakt med Saltdalhus og hørte om det var mulig å sette opp hytta på én dag. «Det skal vi klare,» var svaret. Det blir spennende å se om vi klarer det, sier Takle.

Entreprenøren er Karlsen bygg. Hytta blir ikke gjort helt ferdig tirsdag, men den skal settes opp og bygges tett. Å legge takstein, male og lignende får komme seinere.

– Vanligvis bruker vi 1-2 uker på å sette den opp, sier kvalitetssikringsansvarlig Mats Torbjørnsen i Karlsen bygg.

– Vi vet ikke om det går. Vi får se om vi kommer i mål. Vi er i rute nå, men det har vært litt regn og vind, sier han.

Mats Torbjørnsen er spent på om de klarer å sette opp hytta på én dag.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Ny programleder

Selskapet bruker for anledninga fire snekkere, vanligvis er de to. I tillegg hadde tre fra administrasjonen tatt turen til byggeplassen, foruten KS-ansvarlig Torbjørnsen og prosjektleder Trond Fenes var kontorleder Sissel Kristensen til stede. Hun var ansvarlig grillmester og kaffekoker. Det er ingenting å spøke med, når arbeidet skal pågå i timesvis. Planen er å være ferdige i 20-tida tirsdag kveld.

– Nå får vi masse problemer etterpå, alle forventer at vi gjør det på én dag, spøker Fenes.

– Klokka ni i morges var det bare betonggrunnmuren som sto her, sier Takle.


Da VOLs journalist var på stedet, var hyttebygginga godt i gang.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Han er relativt ny som programleder for Norge Rundt. Jobben går på rotasjon i NRK, noen måneder av gangen.

– Nå er det jeg som får lov til å låne denne jobben i noen måneder. Det er kjekt å få reise rundt i Norge og se lidenskapen til folk, for det de driver med, sier han. Han er klar over det sterke forholdet mange har til Norge rundt.

Takle har hittil blant annet vært klovn på sirkus Arnardo, sjekket inn på kattehotell og fått prøvd å ro konkurranserobåt. Denne uka får han altså prøve seg som hytteentreprenør.

– Hyttedrømmen mange nordmenn har, var et viktig tema for programmet. Trond er en av dem som bidrar til å realisere den drømmen, sier han.

Arbeidsantrekket for kommende Norge Rundt-program - en stor overgang fra klovnedrakta Stian Sjursen Takle brukte i forrige program.  Foto: Jenny Dahl Bakken