Oddmund Enoksen har til kommunestyret torsdag foreslått at Sortland skal boikotte varer fra Israel som er produsert i palestinske områder.

Dette har fått Raphael Schutz, israelsk ambassadør i Norge, til å reagere.

I en e-post forteller ambassadøren at han har fått nyss om forslaget om boikott.

– Før dere stemmer, føler jeg det er essensielt at dere hører det israelske perspektivet, begynner Schutz i brevet før han forklarer at han skriver som en offisiell representant av Israel og som israelsk jøde hvis besteforeldre måtte rømme fra Nazi-Tyskland på 30-tallet.

– Komplisert

Han sier videre at konflikten mellom Israel og Palestina er komplisert og at landegrensene og konflikten er omdiskutert i Israel og Palestina samt over hele verden.

– Konflikten med palestinerne har desverre ikke blitt løst. Derfor er terretoriene og de endelige grensene fortsatt uavklart. Enhver fredsavtale kan kun bli nådd gjennom dialog og direkte forhandlinger. Å gå til skrittet med boikott, vil kun ta oss i feil retning og skape mer mistillit og distanse, skriver han og fortsetter:

– Boikott ses på som et radikalt tiltak og land i vesten frastår fra dette som virkemiddel. I Norge er både regjeringen og det ledende opposisjonspartiet, Arbeiderpartiet, uttalt imot noen form for boikott mot Israel. Boikott er en form av diskriminsering, fordom og dobbelstandard mot den eneste jødiske staten i verden.

Han avslutter så at han håper Enoksen tar det israelske perspektivet innover seg før det stemmes over forslaget.

– Jeg vil gledelig diskutere dette videre, avslutter ambassadøren.