Mottok kultur-og idrettstipend for 2018

Styret i Kulturfabrikken gir kultur- og idrettsstipend 2018 til 17-åringene Hedda Regine Holstad Dyrnes og Andrine Erika Elvenes, som blir sett på som lovende talenter innenfor henholdsvis musikk og idrett.

Hedda Regine Holstad Dyrnes og Andrine Erika Elvenes mott kultur- og idrettstipende i Sortland for 2018. 

Sortland

Begge får 7.500 kroner, som ble delt ut i sjekkform under torsdagens kommunestyremøte i Sortland.

I vurderingen av tildelingen til de to 17-åringene, heter det at begge kandidatene er kvalifisert til å motta kultur og idrettstipendet, og at de begge har bemerket seg innen ski og langrenn over flere år, både lokalt og utover landsdelen.

Slik sett er det fine amabassadører for Sortland, og positive forbilder for andre unge som ønsker å satse eller holde på med musikk og idrett, står det å lese i begrunnelsen.

Holstad har spilt cello i 11 år og går nå 2.året på musikklinja ved Sortland vgs. Hun spiller blant annet i Sortland strykeorkester, Lofoten og Vesterålen orkesterforening, Norsk Ungdomssymfoniorkester, i tillegg til at hun har fått innpass på det nasjonale utviklingsprogrammet Unge Musikere ved Konsen i Tromsø.

Andrine Erika Elvenes er aktiv innen langrenn og representerer Sortland- og Omegn skiklubb. Hun har har deltatt på flere stevner i år, inkludert MB i spsrint for juniorerer og Norgesmesterskap i normaldistanse for juniorer på Steinkjer. Hun er for øvrig den eneste junioren i Sortland skiklubb.