Også i keramikk og verker av leire, er bokstaver og ord noe som kjennetegner Magne Furuholmens verker. Foto: Tone M. Sørensen

Det var folk blant publikum som hadde reist langt for å få med seg utstillingsåpningen, med helt ferske bilder fra billedkunster Magne Furuholmen. Både fra Oslo og Tromsø var det publikum som hadde tatt veien.

Sølvi Aasvik Arntzen har fulgt Furuholmen som kunstner over mange år, og er en stor tilhenger av verkene hans. På hvorfor hun valgte dette tresnittet sier hun:

-Der er noe i bildene som snakker til meg, jeg kan egentlig ikke forklare det på en annen måte. Når jeg ser et bilde som treffer, så har jeg ikke noe valg rett og slett, sier hun, som ervervet seg «An Oliver Twist of the spirit».

– Har gleder meg lenge

Selv synes Magne Furuholmen det var stas å komme til Jennestad.

Magne Furuholmen og Sølvi Aasvik Arntzen. Foto: Tone M. Sørensen

– Det er veldig hyggelig å komme hit, dette er noe jeg har gledet meg til lenge, å komme hit til Jennestad. Jeg har fått tilpasset turneen slik at det skal være hull i den, så jeg kom i hit rett fra Tel Aviv. Der var det 30 grader og en helt annen kultur, så det er en ganske stor kontrast å komme hit, sier han.

Selv om været i Vesterålen er kjølig, var mottakelsen både varm og hjertelig. Furuholmen roser gallerist Kåre Bjørn Kongsnes.

– Det er et stort arbeid Kåre Bjørn har lagt ned for å få dette til, og det er utrolig hyggelig at det kom så mange hit i dag for å være med på åpningen, sier han.

Nysgjerrighet som ligger bak

– Du er en kunstner som velger teknikker som er krevende, er det utfordringen i det å mestre nye ting du liker?

– Det blir alltid mer interessant når det er litt motstand. Jeg tror det er der tiltrekningen ligger, også har jeg også i utgangspunktet veldig sans for det fysiske i teknikkene, fordi de er veldig fysiske. Og derfor har jeg valgt tresnitt foran grafikk. Jeg jobber med alt som er interessant, det er en nysgjerrighet som ligger bak og er utgangspunktet, sier han.

Også i keramikk og verker av leire, er bokstaver og ord noe som kjennetegner Magne Furuholmens verker. Foto: Tone M. Sørensen

Furuholmen arbeider både med tresnitt, leire, keramikk og glass. Han henter inspirasjon fra litteratur i sin kunst. Han har et eget verksted der verkene blir til.

– Du må ha en voldsom skaperkraft i deg?

– Det handler i stor grad om å tørre, og egentlig i mindre grad om det å kunne. Å våge å gjøre noe nytt eller noe større. I det å tørre å gjøre noe ligger også det at man må tørre å feile, og det er det som er det mest læringsrike. For meg handler kunsten i størst grad handler om det å tørre, sier han.