24.-25. august er det duket for den fjerde utgaven av Fæsterålen.

På artistlista finner vi blant annet Dagny, DDE, Erik og Kriss, Violet Road, Ravi, Black Ingvars og Loveshack. Disse navna ser ut til å trekke folk. For billettsalget på nåværende tidspunkt,sammenlignet med i fjor, har gått opp 30 prosent.

– Vi ønsker jo å alltid by på noe ekstra og strekke strikken litt, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen.

– At så mange kjøper billetter tidlig tyder jo på at folk liker artistrekka, og kanskje en liten frykt for at det skal bli utsolgt.

I juni alene har det vært solgt for dobbelt som mye som i fjor.

– Selv om vi har solgt bedre til nå i år, er det ikke sånn at dette er noe stort overskuddsprosjekt. Vi er fortsatt helt avhengige av at næringslivet hjelper oss med sponsorater, slik at vi sammen kan skape dette for Vesterålen.

Festivalsjef Stein Inge Pedersen og artistansvarlig Henriette Gjebrea. Foto: Sanna Drogset Børstad

Frivillige

Det er mye arbeid som skal til for å få i havn Fæsterålen. Festivalkontoret tar ikke ferie med det første og trenger ekstra arbeidskraft for å stå klare 24. august.

– Vi trenger mange frivillige til alle mulig oppgaver. Alt fra vakter, folk i bar, ryddehjelp, riggere og runners.  De som jobber på festivalen får også gratis inngang de timene de ikke er på jobb, sier artistansvarlig, Henriette Gjebrea.

Fredag 24. august spiller DDE, Snap, RSP & Thomax, Black Ingvars, Loveshack og Toraloo. Lørdag spiller Violet Road, Dagny, Ravi, Vidar Villa, Erik & Kriss og Hjerteslag.