Kvartal 13 har vært et omdiskutert kvartal i flere år. Byggmester Karl Behrens har i en årrekke prøvd å få gjennom byggingen av et leilighetsbygg på deler av kvartalet, uten å lykkes. Siste kapittel i sagaen skjedde mot slutten av fjoråret. Da sa kommunen nei til å kjøpe tre tomter av Behrens til 5,15 millioner kroner. Nå er tomtene solgt til Solhjørnet Eiendom for 4,5 millioner kroner.

Når vi skriver Kvartal 13, så er det snakk om en del av kvartalet. Behrens hadde planer om å bygge leiligheter på nordsiden av Kvartal 13 mot Meieribygget. Som kjent har kommunen planer om å bygge park i deler av kvartalet. For å realisere dette lå det an til et makebytte mellom Behrens og kommunen hvor Behrens tok over alle tomtene på nordsiden, og kommunen fikk tilgang til tomtene midt i kvartalet.

Solhjørnet Eiendom eies av Erik Endresen og Tor Endresen. De driver flere selskaper i Sortland fra før av, deriblant Sortland Elektro.

Eiendommene brødrene har kjøpt består av grunnummer 15 bonummer 47 samt bonummer 317 og 1860, som du kan se på kartet under.

Eiendommen som er solgt består av grunnummer 14 bonummer 47 og 217.