MS «AIDAluna»

Rekordskip til Vesterålen

MS «AIDAluna» er det største cruiseskipet som noensinne har gjestet vår region. 7. juli ankommer cruisefartøyet Sortland.

Cruiseskipet MS «AIDAluna» er det største som noensinne har besøkt Vesterålen, og kommer innom på ferden videre til Bergen og Kiel.   Foto: Pressefoto

Sortland

7. juli ankommer MS «AIDAluna» Vesterålen for aller første gang, når hun legger til kai ved terminalkaia på Sortland.

MS «AIDAluna» er på et 17 dagers «Highlights at the Polar Circle»-cruise. Cruiset startet i Kiel den 24. juni og Sortland er det niende stoppestedet på turen, ifølge ei pressemelding fra havnesjef Rune W. Monrad.

Setter rekord

Skipet kommer fra Tromsø og skal videre til Bergen før de er tilbake i Kiel igjen. Passasjerene har vært innom både Orkenøyene, Island og Svalbard før turen til fastlands-Norge.

MS «AIDAluna» ble sjøsatt i 2009m er 252 meter lang og 32 meter bred.

– Vesterålen cruiseport setter dermed rekord for det største fartøyet som noen gang har besøkt oss. Fartøyet tilhører den såkalte Sphinx-klassen og er bygd ved Meyer Verft i Papenburg i Tyskland, opplyser Monrad.

Skipet blir liggende midt i sentrum til glede for passasjerer, mannskap, byens næringsliv og fastboende.

– For å feire rekorden slår Sortland musikkforening an tonen under anløpet. Vi oppfordrer ellers folk å ta turen til havna for å ta del i besøket, sier Monrad.

Klare med aktiviteter

Skipet har med seg 2.200 passasjerer til Vesterålen. Destinasjonsselskapet Visit Vesterålen står klar med aktivitetsliste for opplevelser i regionen.

– De har med seg tre opplevelsesselskaper, Adventure 4 life, Discover Vesterålen og Enjoy Øksnes. Opplevelsesselskapene har ansvaret for å skreddersy innholdet i de turene som tilbys gjestene, alt fra transport til guider og mat og drikke, alt som i sum utgjør en opplevelse for gjestene, sier havnesjefen.

– Det er for Vesterålen som turistdestinasjon gledelig å se at flere opplevelsesselskaper kommer til. Av hensyn både til utviklingen i reiselivsnæringen og ikke minst muligheten å vise fram alt det flotte vi har å tilby tilreisende, sier Monrad.