NM i svømming:

Skuffet på rygg – traff på alt annet

Håvard Heggland (17) avsluttet langbane NM i Tøyenbadet med en 14. plass (1.03,20) på 100 meter rygg. Han har 1.01 som pers i kortbane, og sekundet svakere i langbane.

KJEMPEØVELSE: Håvard Heggland hadde den tredje beste tiden av juniorene under NM i svømming på øvelsen 400 meter medley.  Foto: Rune Helgge

Sortland

– Ryggen gikk kanskje ikke helt som jeg hadde håpet her på NM, men jeg gjør stor fremgang på medley og bryst, oppsummerer han.

Håvard presterte ikke helt som forventet på ryggen under NM. Han ble nummer 14 og 18 på de to korteste ryggøvelsene i det som tidligere har vært hans beste stilart. Håvard ble nummer fem på 50 rygg under UM (NM for yngre) i fjor like før jul. Da i gutter 16, mens han nå konkurrerte i gutter 19.

– Det er litt forskjell det, presiserer han

Til høsten reiser Håvard til Bærum for å begynne på NTG.

– Det håper jeg skal gi meg et sportslig løft som utøver, understreker han.

Årets NM har gått veldig bra for Sortland-gutten. Han ble blant annet nummer åtte på 400 meter medley, og ni på 200 meter bryst. Ryggsvømmingen var gjerne der han hadde de største forventningene. Her innfridde han ikke helt.

– I fremtiden regner jeg faktisk med at medley får førsteprioriteten. Her har jeg hatt fin fremgang, sier Håvard som vil fortsette å svømme for Sortland.

– Så lenge vi går på NTG får vi et bra opplegg her. Mange av de beste i miljøet svømmer for Bærum som NTG deler mange fasiliteter med, sier Håvard.

– Spennende blir det i alle fall, sier Håvard. Aurora Stavøy og Harald Hansen flytter også til Bærum. De vil også konkurrere videre for Sortland.

Ivar G. Angel (17) ble nummer 15 på 200 butterfly, mens Harald D. Hansen (16) ble 22 på 50 meter rygg.