Mannen som er fra Kina, ble satt i arrest og allerede neste dag ble saken behandlet i Vesterålen tingrett som en tilståelsessak. Mannen ble i retten dømt til 14 dager i fengsel og mister retten til å føre bil i Norge for en periode på 18 måneder. Samme kveld ble han fraktet til fengsel for soning av straffen.

Samarbeidsvillig

– Siktede har vært veldig samarbeidsvillig og kombinert med et løsningsorientert politi og rettsapparat, ble denne saken behandlet kjapt og effektivt, forteller jourhavende i Nordland politidistrikt, Linda Rømma i en pressemelding.

Andre forhold

Ifølge Rømma er forholdene noe annerledes når det er snakk om utenlandske sjåfører som blir tatt for fartsovertredelser.

– Det er litt annerledes, fordi dersom de forlater Norge før saken er ferdig behandet, blir det vanskelig å få tak i dem igjen. I denne forbindelse var det derfor at vi satte ham i ny arrest. Vi ønsket å avslutte saken før han forlot landet. Til mer perifert de siktede bor, til vanskeligere blir det. Da kan vi havne i en situasjon der vi ikke får forkynt saken og at det tar flere måneder å få tak i dem, sier Rømma til VOL.