Politiet sendte først ut følgende melding på Twitter: «Litlevatnet. AMK, RK og vi har bistått iforb med drukningsmelding. Ung mann var bevistløs og sendt videre med amb. Vi har grunn til å tro at nattbading og alkohol har en sammenheng.»

Foto: Skjermdump fra Twitter.

Var bevisstløs

Natt til torsdag fikk VOL opplyst fra politiets operasjonssentral i Bodø at den unge mannen var bevisstløs i cirka 45 minutter, men var bevisst da ambulansen kjørte fra vannet.

Faren til denne gutten er kritisk til denne opplysningen. Han er enig at sønnen var bevisstløs, men vet ikke hvor lenge det var snakk om. Han mener dog at 45 minutter er alt for lenge.

Gutten badet i Litlevatnet sammen med venner da ulykken skjedde.

Ikke målbare mengder

Da VOL publiserte saken natt til torsdag skrev vi:

– Det er snakk om nattbading kombinert med store mengder alkohol. De to vennene var kraftig beruset, sier operasjonsleder Fred Leirvik i Nordland politidistrikt til NTB.

Faren til gutten som ble sendt med ambulansen sier at hans sønn hadde så lite alkohol i blodet at da det ble målt, at det ikke var målbart.

Fikk krampe

Ifølge faren deltok sønnen torsdag kveld på feiringen av en bursdag ved Litlevatnet på Sortland. Deltakerne hadde badet, men var ferdig og skulle returnere til teltplass.

- Det var en deltaker som var igjen i vannet som ikke responderte da folk ropte. Da ble sønnen min spurt om å få tak i vedkommende, og han la på svøm.

Halvveis ut til festdeltakeren fikk gutten krampe i ene siden av kroppen, og forsto at han måtte snu.

- Han svømte på rygg med kun ene siden og kom seg på land. Da han hadde kommet seg på land startet han å hyperventilere og svimte av, forteller faren.

Faren opplyser at gutten har opplevd lignende hendelser tidligere.

Gutten var altså på land da han svimte av og da ambulansen kom.

Litlevatnet er et kjent badevann for mange, særlig yngre sortlendinger. Vatnet ligger ved Lomtjønnåsen.

Frisk og rask

Gutten ble skrevet ut fra sykehuset fredag, og har det etter forholdene bra.

- Han er frisk og rask, men har fått beskjed om å ta det med ro noen dager.