– Det er fantastisk å se turstien som tar flere timer å gå, fra et helt nytt perspektiv

Den aktive paraglideren Andreas Celius Enoksen fra Stokmarknes, fløy ut fra Vesterålens høyeste fjell, Møysalen onsdag.

Sortland

– Det er spesielt å se turstien som tar flere timer å gå, fra et helt nytt perspektiv, sier han.

Celius Enoksen gikk opp på Møysalen sammen med familie og venner onsdag, og tok med seg paraglideren for å ha mulighet til å fly ned igjen.

– På vei opp så det litt mørkt ut, blant annet på grunn av feil vindretning. Vinden var riktig på toppen og da lå alt til rette for å sette utfor. Jeg konfererte med en kompis (Robin Larsen, red.anm), som har flydd fra Møysalen flere ganger tidligere, og spurte hva som var riktig å tenke på. Han sa at forholdene var fine, og da satte jeg utfor, sier han.

Selve utsikten, over Møysalen, beskriver han som fantastisk.

– Å fly nedover var fantastisk. Det var en fin og rolig tur. Jeg hadde gode marginer da jeg kom over Lunkanfjorden. Det var et fantastisk skue fra start til slutt, sier han.

Møysalen er 1.262 meter høyt, men det er lang fra den den mest utfordrende paraglideren Celius Isaksen har flydd.

– Det er spesielt å fly fra det høyeste fjellet vi har i Vesterålen, men det er ikke den turen som er mest utfordrende. Glideturen ned er utrolig, inkludert hele settingen med fjellet og alt, sier han.

Den aktive paraglideren understreker at han kommer til å sette utfor Møysalen ved senere anledning, om forholdene ligger til rette for det.

– Jeg kommer i alle fall til å ta med skjermen når jeg på Møysalen senere, slår Andreas Celius Enoksen fast.