– Det har vært mangel på ernæringsveiledere på Sortland, sier daglig leder Gustaf Hvaring.

Han har siden oppstart i mars 2018 jobbet alene som fysioterapeut ved klinikken, men har nå fått fysioterapeuten Inger-Lise Brun og ernæringsrådgiver Silje Jørgensen med seg på laget.

– Nå har kundene mulighet til å få en mer helhetlig behandling, slår den daglige lederen fast.

- Gull verdt å ha noen å samarbeide med

Den nytiltrådte fysioterapeuten Inger-Lise Brun, som opprinnelig er fra Sortland, er nettopp ferdig med turnustjenesten sin her i Vesterålen. Hun ser med stor iver på å starte i ny jobb hos Frisk Fysio.

– Det er gull verdt å ha noen å samarbeide med og noen man kan diskutere med, sier hun.

Gruppetimer for mennesker med Parkinson sykdom

Treningssenteret Frisk er med på eiersiden til Frisk Fysio og de har godt samarbeid med dem.

Brun vil, i tillegg til å være fysioterapeut, ha noen gruppetimer, både i samarbeid med Frisk og utenom.

– Jeg vil blant annet starte opp med gruppetrening for mennesker med Parkinson sykdom. Dette er et tilbud som det til nå ikke har vært i Vesterålen, forteller hun.

Brun har også planer om å starte med gruppetimer for gravide, og vil selv i løpet av høsten ta kurs for å kunne tilby dette.

– Så vidt vi vet er det per dags dato ikke noe treningstilbud for gravide på Sortland, sier fysioterapeuten.

- Trenger ikke å være noe alvorlig

Da etterspørselen etter kostholdsveiledning økte og Hvaring selv følte at han ikke hadde nok kompetanse på dette feltet, hentet de inn Jørgensen. Hun er opprinnelig fra Øksnes, men har bodd i Tromsø de siste ti årene. Hun ble nå i sommer ferdigutdannet ernæringsrådgiver og vil kunne tilby hjelp til alle og enhver.

– Jeg vil kunne tilby rådgivning for alle grupper, såkalt kosthold gjennom livet, men også for mennesker med for eksempel kroniske og inflammatoriske sykdommer, sier Jørgensen, og legger til:

– Folk trenger ikke å være plaget med noe alvorlig for at jeg skal kunne hjelpe dem. Det kan for eksempel være at de ikke tåler laktose, så kan jeg hjelpe dem med å tilpasse kosthold.

- Setter kundene i førersetet

Både Hvaring, Brun og Jørgensen er klart på at det de gjør skal være klientbasert og at de skal motivere kundene til å gjøre de store endringene selv.

– Vi vil sette kundene i førersetet og legge til rette for at de kan oppnå det de ønsker å oppnå, sier Hvaring.

Han forklarer at målet hvis noen kommer inn med for eksempel en vond skulder ikke nødvendigvis er at de skal bli helt smertefrie.

– Vi vil hjelpe dem slik at de kan gjøre de viktige tingene i livet sitt, sier han.