Musikalske historier fra et halvt liv

To kvinner fra Andøya forteller fra livets kapitler gjennom musikk, historier og tegninger. Konserten Chapters skjer i Kulturfabrikken på Sortland 23. august.
Sortland

Sangeren Synne Meland åpner kunstneren Trude Lind Oftedal sin utstilling med konsertforestillingen «Chapters – musikalske historier om et helt halvt liv».

Livets kapitler kan både synges og tegnes.

Karikaturer og helt nye låter

Trude forteller historier gjennom sine tegninger. Historier om levd liv. Historier om det livet som er, og historier som blir til mens vi går. Trudes evne til å uttrykke seg med et skråblikk på verden, både i det nære og i de store globale spørsmålene, engasjerer og inspirerer mennesker som møter bildene hennes. Til utstillingen på Kulturfabrikken tar Trude med et knippe arbeider fra de siste 5 årene, fra noen litt ekstreme karikaturer til tegninger med mer dybde, ifølge ei pressemelding.

Kunstneren Trude Lind Oftedal.   Foto: Innsendt

 

Med sin Konsertforestilling forteller Synne sine historier om frihet og ufrihet, om å søke bekreftelse, om å fylle for store (eller kanskje for trange) sko, og om å finne en vei som kan vandres på bare føtter.

Sangene hos et barn, en ungdom, en voksen, illustrerer livets kapitler; noen av dem morsomme, andre melankolske. Kapitlene serveres med viser, musikaler, klassiske verk, country, rock, og noen helt nye låter.

Synnes forestilling og Trudes tegninger «snakker» så godt sammen, og kunstnerne ser virkelig fram til å kunne tilby en helt spesiell kveld på Kulturfabrikken hvor flere kunstneriske uttrykk får møtes.