Ny publikumsrekord på Fæsterålen

Mens de tre foregående Fæsterålen-arrangementene har vært publikumssuksesser, har årets utgave overgått alle sammen.

DDE spilte på Fæsterålen fredag og laget heidundrandes stemning.  Foto: Marius Birkeland

Sortland

– Tallet er ikke hundre prosent nøyaktig, men vi kan bekrefte at vi har satt ny publikumsrekord i år, med 6.700 personer, opplyser promosjef for Fæsterålen, Martin Meisterlin.

Han legger til at det foreløpige tallet inkluderer antallet besøkende både fredag og lørdag, inkludert FamilieFæsterålen lørdag.


Billettsalget før Fæsterålen opp 30 prosent

Det kan se ut som at Ravi, Violet Road, Dagny og DDE frister. Billettsalget til Fæsterålen har nemlig økt knappet to måneder før festivalen spilles igang.

 

Større kapasitet

Under fjorårets festival var antallet besøkende 6.000 personer, noe som betyr at årets besøkstall har økt med omtrent 700 personer. Meisterlin mener det er flere årsaker som forklarer økningen. En av dem er at publikumskapasiteten har blitt større.

– Salget av helgepass har økt med 50 prosent siden i fjor. Vi har også hatt en stor økning når det gjelder personer som har kjøpt billetter til VIP-teltet, forteller Meisterlin, som legger til at årets festival ikke er utsolgt.

– Utrolig innsats

En annen årsak til at årets versjon av Fæsterålen har hatt så stor appell, henger sannsynligvis sammen med artistene som har opptrådt.

– Artistrekka i år er den mest kostbare og sammensatte vi har hatt. Men selv om vi har gode artister, har konseptet Fæsterålen satt seg såpass bra at det i seg selv trekker folk, sier Meisterlin.

Ifølge promosjefen har gjennomføringen av årets festival gått på skinner hele veien.

– Alt har gått veldig bra. Selv om Snap meldte avbud, ble det ordnet i en erstatter på rekordtid. Artistene har vært svært blide og fornøyde. Og ikke minst har de frivillige gjort en utrolig innsats. Vi kunne ikke gjort dette uten dem, sier han.


200 billetter revet vekk på 10 minutter

Kun én av neste års headlinere er sluppet. Likevel ble 200 billetter til Fæsterålen 2018 revet bort på 10 minutter fredag kveld.

 

Fra mange steder

Sammensatt er også publikummet som har vært tilstede på årets festival. Flertallet er selvsagt vesterålinger, men en stadig større del har tatt turen fra utenfor både regionen og fylkesgrensen.

– Det er mange her fra Harstad, Bodø og Narvik, og ellers flere steder i Nord-Norge. Jeg snakket også med en som kom ens ærend fra Tyskland for å se Violet Road. Vi merker generelt at interessen og pågangen for Fæsterålen vokser seg større for hvert år, slår Meisterlin fast.


Fæsterålen har sluppet alle artistene:

– Takk. Fordi dere fortjener det

Fæsterålen er et resultat av himmelsk timing.