«Storlaks» hoppet rett opp i båten

Svenn Bergquist fra Stokmarknes har kanskje årets fiskehistorie å berette. Han fikk en laks på over åtte kilo rett i båten.

Storlaks hoppet opp i båt.  Foto: Privat

Sortland

Det er fiskeavisen  som beretter historien i dag. Nettstedet omtaler saken som en ordentlig nordnorsk røverhistorie, men bedyrer at denne faktisk er sann.

Bergquist var på vei til hytta for å øse båten etter alt regnværet. Han har hytte i Kanstadbotn. På veien ringer hyttenabo Odd Roger Dahl, som beretter at båten ligger dypt. Dahl tilbyr seg å øse båten. Samtalen blir brutt, men da Dahl ringer tilbake har han ei gladmelding på lur:

– Det svømmer en laks på 8-10 kilo rundt i båten, hva vil du vi skal gjøre med den? Ta den opp? sier Odd Roger. 

– Nei vi kommer til hytta i morgen og tar den selv, svarer Svenn.

Da Bergquist kommer på hytta, får han sjokk. Det er en laks i båten.

Han får laksen på land og vekta viser 8,2 kilo. For noen år siden ble det tatt en laks på 13 kilo i den lille elva innerst i fjorden.

Bergquists båt ligger vanligvis fortøyd utenfor elveutløpet, rundt 40 – 50 meter fra land når det er høyvann, skriver fiskeavisen.

Det har ikke lyktes VOL å komme i kontakt hverken med Svenn Bergquist eller Odd Roger Dahl, men eieren av nettstedet sier til VOL at han har dobbeltsjekket saken med flere kilder.

Stor laks hoppet opp i båt.  Foto: Privat