Andenes banket Høken, Morild slet seg til seier mot Luna

I denne tråden kan du følge kampene på Andenes og Myre også.
Sortland

På Andenes er det lokalderby. AIL møter Høken, som har solide sjanser til å rykke opp.

På Myre tar serieleder Morild2 imot Luna. Det er en kamp hjemmelaget normalt skal vinne.

Morild-Luna 2-1 (2-1)

Stian Reinholdtsen beretter om en «fysisk» kamp med få sjanser.

– Vi startet nervøst, men skapte flere sjanser de siste 20 minuttene.

Erlend Berglind og Richard Olsen har nettet for hjemmelaget, mens Lukas Whittaker har skåret for Luna.

Reinholdtsen berømmer Luna for fremgangen. – Laget vi møter i dag er et helt annet enn det laget vi har møtt tidligere i år.

Han mener at kampen er helt åpen, og denne spådommen holdt i mål. Det var tett i hele omgangen, og ingen av lagene klarte å putte ballen i nota. Dermed vant Morild 2-1.

Reinholdtsen, kjent som sentral tillitsvalgt i Morild og dermed ikke helt upartisk, sier at han synes Morild vinner fortjent fordi laget har flere skudd på mål. Han roser likevel Luna også etter andre omgang.

– De er fysisk sterke, men spiller «fair». Hadde de hatt dette laget fra begynnelsen av vårsesongen, ville de utvilsomt kjempet i toppen av tabellen, men i dag møtte de et lag som ikke har tapt siden vårsesongen i fjor. Når du har «flyt» går det ofte din vei, sier Reinholdtsen.


Andenes-Høken 2-0 (1-0)

Dette er kampen lagene hater å tape. Høken slåss om å rykke opp, og Andenes har ingenting å spille for, men seier mot Høken smaker alltid veldig godt. Og AIL har fått en god start. Etter syv minutters spill nettet Sveinung Ellingsen for blåtrøyene.

Tony Gulla Sivertsen rapporterer fra Andenes stadion. Han melder om en relativt jevn kamp, men med et lite overtak til hjemmelaget. Høken kom sterkere med i slutten av omgangen, og hadde et par gode sjanser.

70. minutt, skåring! 2-0 Simen Strøm netter etter corner fra Mats Oftedal.

Kampen er over. AIL vant lokalderbyet mot Høken.