– Vi håper på ny deltakerrekord

Torsdag 25. oktober er det tid for en ny utgave av Vesterålskonferansen. Programkomiteen er fornøyde med årets program.

Fra venstre: Tore Willassen, Marius Steiro, Karl Einar Nordahl, Wiggo Nilsen, Svein Roger Bruun og Espen Lundbakk. Programkomiteen i Vesterålskonferansen.   Foto: Vidar Eliassen

Sortland

– Vi håper på ny deltakerrekord i år, sier Wiggo Nilsen i programkomiteen.

– I fjor var det 150 påmeldte. Men i år er vi flere aktører som er med å arrangere konferansen, og da håper jeg at det bidrar til at enda flere melder seg på, sier han, og legger til at Vesterålskonferansen har inngått et samarbeid med NHO Reiseliv.


Kommentar

Hvor var debatten?

Programmet under Vesterålskonferansen hadde blitt enda bedre hvis det hadde inkludert et snev av meningsutveksling. Og hvorfor var det ikke noen som snakket om hverken fisk eller turister?

 

Andøymillionær

Programmet til årets Vesterålskonferanse, som for øvrig har ti års jubileum, er variert. Medeier og gründer av Hospitality Invest AS, Kristian Adolfsen, blir å høre på konferansen. Selskapet hans hadde for øvrig en omsetning på sju milliarder i fjor.

Erlend Bullvåg skal, med et vesterålsperspektiv, skue ti år fremover, og ti år bakover i tid.

Medeier og gründer i verdens nordligste destilleri, Aurora Sprit Distillery AS, Tor Petter W. Christensen, skal fortelle om bedriften fremvekst. Ellers skal styreleder i i Primex Norway, Frode S. Rønning-Hansen, snakke om rekruttering og morgendagens fiskeindustri.


- Jeg føler meg som Barack Obama da han fikk fredsprisen

Inge Berg og Nordlaks fikk næringsprisen, men har mye arbeid igjen for det de fikk prisen for.  

 

Foredrag om droner

Andre foredragsholdere er administrerende direktør ved Andøya Space Center, Odd Roger Enoksen, som skal snakke om den stadig økende veksten i markedet for drone og oppskyting av satelitter. Det blir også et innlegg om reiseliv i den mest strenge forvaltede villmark i verden, ved Brita Knutsen Dahl. Hun er styreleder og utviklingsansvarlig for Basecamp Explorer Spitsbergen AS.

Bygget stein for stein

På spørsmål om hva som skiller årets konferanse seg fra de foregående, svarer Nilsen:

– Vi har bygd opp konferansen over en periode på ti år, og det tar tid å få en slik konferanse til å feste seg hos folk og næringslivet. Men vi har kommet en god vei og har etter hvert blitt et navn utad, også utenfor Vesterålen. Flere har lagt merke til oss, noe vi synes er positivt. Hovedmarkedet er mellom Bodø og Tromsø, der også finnes flere næringskonferanser. Vi merker at vi blir lagt merke til, sier han.

Et høydepunkt for mange i forbindelse med festivalen, er nok at Næringslivsprisen blir utdelt for sjette gang. Tidligere har Cerpus, Myre saltfishgroup, Holmøy Maritime, Akselsens Engineering og Nordlaks, vunnet prisen.