Har utviklet proteinpulver han mener har stort potensial

Andre Reinholdtsen, som har slått seg opp på levendelagring av torsk, har lenge vært lysten på å utvinne protein fra den delen av fisken som blir igjen etter at filetmaskinene har gjort sitt.

Andre Reinholdtsen har omfattende kunnskap om fangst og levendelagring av torsk. Nå håper han den kan komme godt med når har begynt å smake på helsekost-industrien. 

Sortland

Dette skriver Kyst og Fjord.
– Da tenker jeg ikke på sloget, men på det kjøttet og proteinet som er igjen på beingrinda. Det kokes av beinet og går deretter ut i en prosess som skiller ut proteinet. Vi fikk gjennomført en storskala test i sommer hos Nofimas forskningsanlegg i Kaldfjord, og har nå et kvantum proteinpulver vi skal sende ut som vareprøver, sier Reinholdtsen til Kyst og Fjord.

Reinholdtsen har stor tro på produktet, og mener at det kan være midt i blinken for helsekostindustrien. Pulveret har for øvrig et proteininnhold på 98 prosent, og har ellers en lukt og smak som er spiselig for selv de med sensitive ganer.

Fiskegründeren tror at proteinproduktet har stort potensial, og mener at det kan være en sentral bidragsyter i verdikjeden. Samtidig understreker han at det blir viktig å skape så mye verdi som mulig av levendefisken slik at fiskerne kan betales godt.

Han mener at årsaken til at fiskemelet kan være av så ypperlig kvalitet, har å gjøre med at det produseres av pre-rigor råstoff. En nøkkel for å lykkes med konseptet, ifølge, Reinholdtsen, er at råstoffet må være rykende ferskt.

Fremdriftsplanen hans fremover når det gjelder satsingen på fiskepulveret, vil primært bestå av å slakte torsk på anlegget i Alsvåg, og deretter frakte den til filetering på Myre. Reinholdtsen innrømmer overfor Kyst og Fjord at pulveret ikke har blitt testet ut i vitenskapelig øyemed, ennå, men forteller at han har testet det ut på sønnen.

– Han opplevde en sånn effekt etter noen få dager at han måtte spørre om det var steroider i pulveret, ler Reinholdtsen.