Suksessen «Musical Highlights» inntar Kulturfabrikken i kveld:

– En godtepose for alle som er glad i musikaler

Etter å ha hatt tre forestillinger i Harstad forrige helg, inntar nå suksessen «Musical Highlights» Kulturfabrikken i Sortland. Svein Spjelkavik som sammen med Marianne Nordeng har stått for regi, mener Sortland kan vente seg de beste forestillingene.

– De såkalte amatørene legger så mye innsats og vilje i det som presteres at man ikke kan annet enn å bli imponert og nærmest rørt til tårer, skrev John Henry Storhagen i Harstad Tidende etter forrige helgs forestillinger.  Foto: Steve Nilsen

Sortland

– Dette er en godtepose for alle som er glade i musikaler, konkluderer Spjelkavik da VOL snakker med han kort tid før første av to forestillinger lørdag.


Fra Bø til Harstad:

Flyttet hjemmefra en uke for å være med på musikal

Lotte Lockert Johansen flyttet fra Bø i Vesterålen til Harstad for en uke.

 

– Tilbakemeldinger man bare kan drømme om

Forestillingen ble laget i forbindelse med «Kor i Harstads» 20-årsjubileum. Arbeidet har pågått siden før jul i fjor, og Spjelkavik er klar på at alle ønsket at dette skulle bli noe spesielt.


– Forrige helg både gråt og flirte publikum, og Harstad Tidene skrev at det var en aften for historiebøkene med musikal-høydepunkter på rekke og rad. Det er tilbakemeldinger man bare kan drømme om, slår han fast.


Musikal-høydepunkter på rekke og rad:

En aften for historiebøkene

Amatører? Aldri i livet. Harstad har blitt byen der det på kulturfronten leveres med så høy kvalitet at skillet mellom amatører og profesjonelle nesten er visket vekk.

 

– Mer enn en konsert

Andværingen synes det er fantastisk med slike tilbakemeldinger når det i forestillingen er over 110 utøvere på scenen.

I tillegg til at det fremføres det han omtaler som de fineste sangene fra musikaler som «Chess», «Løvenes konge», «Les Miserables» og «Miss Saigon», er det lagt ned mye arbeid i andre elementer også.

– Dette er mye mer enn en konsert. Det er mye god dans fordi at Marianne, med alle sine år med erfaring, nok har laget et av Norges beste dansemiljø i Harstad, sier han.

VESTERÅLEN: Lotte Lockert Johansen (nr. 2 fra venstre) fra Bø i Vesterålen i samtale med Kvæfjord-jenta, Marte Hansen, skal begge synge solonumre i Musical Highligths i Harstad kulturhus. Her under prøve torsdag kveld.   Foto: Tore Skadal

 

Samtidig trekker han frem to solister fra Vesterålen, Lotte Lochert Johansen fra Bø, og Ida Falk fra Sortland.

– De tok virkelig folk med storm forrige helg, så jeg håper at folk ikke går glipp av sjansen til å få med seg forestillingen i dag.

– Kan forvente seg de beste forestillingene

Spjelkavik er veldig stolt av forestillingen, men har dessverre ikke mulighet til å selv være tilstede under de to forestillingene på Sortland.

Til tross for dette tror han at publikumet på Sortland kan forvente seg mye.


Gjenoppliver musikalkonsept

Lover heidundrande musikalshow i Møysalen

Det er tjue år sida Kor i Harstad første gang inviterte til korshow. Etter kun tre år var det hele over - men nå gjenopplives prosjektet, i større format enn noensinne.


– Jeg tror Sortland kan forvente seg de beste forestillingene. Det gikk jo veldig fint sist helg, men det er alltid noen småting vi tar med oss fra forrige forestilling. Sånn sett går nok forestillingen seg mer sammen etter hvert, og blir da bedre og bedre.

– Handler om å se mennesker

Spjelkavik har vært med å regissere mange forestillinger, men forteller at «Musical Highlights» har vært krevende.

– Å gjøre regi handler om å se mennesker, og da er det klart at det blir mer krevende jo flere man er. Da må man snakke og kommunisere med flere samtidig. Dermed må man jobbe tettere sammen, sier han.

I tillegg til Marianne Nordeng som har jobbet med ham på regi, trekker han frem Dag Erik Enoksen som er musikalsk leder, samt André Storeng som er kapellmester.

– Det er godt å ha med seg gode folk, sier Spjelkavik, og konstaterer at han synes det har vært en fin reise.