Magdelene tok sølv i Ungdoms-NM

I helgen deltok Magdelene Lind fra Sortland, i norgesmesterskapet i sykkel for ungdom (UM). Resultatet var to medaljer.

16 år gamle Magdalene Lind fortsetter å imponere på sykkelsetet. I helgen tok hun både sølv og bronse under UM.   Foto: Marius Birkeland, arkivfoto

Magdalene Lind (til høyre), her fra premieutdelingen under UM lørdag hvor hun tok bronse, er totalt godt fornøyd med egen innsats under mesterskapet.  Foto: Privat

Sortland

– Siden jeg har vært syk i en uke og ikke kunne trene, var ikke oppkjøringen den aller beste. Jeg var derfor veldig spent på hvordan kroppen fungerte, forteller Lind til VOL.

Det skulle vise seg at kroppen fungerte rimelig bra, i alle fall om vi skal ta utgangspunkt i resultatene. 16-åringen syklet inn til en sterk tredjeplass under lørdagens temporitt.

– Tiden kunne vært bedre, men med tanke på at jeg var syk i forkant, er jeg fornøyd, sier Lind til VOL.

Kniving

Søndag var det duket for fellesstart i landeveisritt. Rittet ble etter hvert en duell mellom Lind og Tuva Byberg, fra Stjørdal. Sistnevnte blir regnet som Norges beste i 16-årsklassen.

– Jeg har slått Tuva ved et par anledninger tidligere, men hun er veldig god. Jeg ble liggende i brudd nesten hele veien, og det ble mye kniving mellom oss. Jeg kjørte veldig aggressivt og aktivt, og hadde håpet å sykle fra henne i bakkene. Men hun klarte å henge på hele veien. Dessuten er ikke spurting min sterkeste side. Jeg er en bedre klatrer, poengterer hun.

Fikk positive svar

Byberg ble for sterk og tok gull, med Lind like bak. Vesterålingen synes hun fikk mye ut av UM når hun oppsummerer mesterskapet.

– Jeg visste ikke helt hvordan jeg lå an sammenlignet med sørlandsjentene, men jeg fikk positive svar og kjørte gode ritt, sier Magdalene, som for øvrig vurderer seg selv til å være blant Norges seks beste jente-syklister som er født i 2002.

Helgens løp var det siste for sesongen. Men selv om det ikke er flere offisielle ritt å delta i med det aller første, ligger ikke Magdalene på latsiden. For en måned siden startet hun i 1.klasse ved Sykkel NTG, i Bærum. Skoletilbudet er myntet på ungdommer som ønsker å kombinere sykling og skole på et høyt nivå. Kun åtte nye elever blir tatt opp ved skolen årlig.

– Så langt er jeg veldig fornøyd. Skolen legger godt til rette for satsing på idretten. Dagene er fullpakkede og travle. Det handler nesten bare om skole, trening, lekser, mat og søvn, forteller hun.

Vil bli proff

Den talentfulle syklisten har ambisjoner. Det store målet hennes er å bli profesjonell syklist, men understreker at veien dit er lang. I mellomtiden har hun utelukkende søkelyset på trening, som det blir mye av i løpet av en uke. Gjennomsnittet ligger på et sted mellom 12 og 23 timer i løpet av en uke.

– Jeg trener gjerne enda mer. Samtidig får du ikke overskudd om du trener for mye, og derfor er det viktig med tilstrekkelig hvile, sier hun.

Blir junior

Neste år rykker Lind opp i juniorklassen. Det betyr tøffere konkurranse, men også flere muligheter.

– Mange av konkurrentene er ett år eldre, men jeg håper at jeg kan matche dem bra. Målet for neste sesong er å kjøre flere internasjonale ritt. I tillegg håper jeg å bli tatt ut på juniorlandslaget. Men først er jeg innstilt på en hard vinter i Bærum, der jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli så god som mulig, slår Magdalene Lind fast.