Jazzfestivalutstillingen 2018 i Sortland:

Trym Ivar Bergsmo til Sortland med utstillingen «A NORTHERN EYE»

Dagen før årets jazzfestival i Sortland går av stabelen 19. september, åpner årets jazzfestivalutstilling. Årets utstiller er nå klar, fotograf og bildekunstner Trym Ivar Bergsmo kommer med utstillingen «A NORTHERN EYE».

Trym Ivar Bergsmo kommer opprinngelig fra Stokmarknes, men har bosatt seg i Harstad.  Foto: Arkivfoto.

Sortland

Utstillingen, som vil vare fra 18. september til 6. oktober, vil være i Galleri Ariblå i Kulturfabrikken.


Jazzfestivalen avslutter i Nyksund

Sortland jazzfestival slår til for 30.gang, og i år legger vi en av konsertene til vakre Nyksund. Søndag 23 september kommer prosjektet «Speilets tale» til Nyksund bedehus kapell for å gjøre sin andre konsert under festivalen. Den første konserten går på Sortland. 

 

Kjent for landskapsbilder

– Trym ivar Bergsmo vil selv være tilstede under åpningen. Åpningstalen blir holdt av musiker Ola Bremnes. Vi håper (og tror) at han også vil spille litt, skriver Sortland Kunstforening i en pressemelding.

Utstilleren selv er født på Stokmarknes, men bor i Harstad. Han er utdannet ved Brooks Institute of Photography (BA) i California i USA.


Sortland Jazzfestival:

Lover store jazz-opplevelser for barn og unge

Sortland Jazzfestival arrangeres for 30. gang fra 19. september. Arrangøren lovde tidligere i år et rikholdig program for barn og unge - nå er programmet klart.

 

– Bergsmo har arbeidet med fotografiet som kunstnerisk uttrykksform i mer enn 25 år, og er kjent for sine landskapsbilder med det arktiske lyset og fokuset på sammenhengen mellom menneskene og livet i arktis, skriver Sortland Kunstforening.

– Hva legger vi merke til?

Kunstneren selv stiller spørsmål rundt hva vi legger merke til, hva det er som fester sag på netthinnen en helt alminnelig dag.

– I denne utstillingen har jeg tenkt på hvordan vi opplever landskapet vi beveger oss gjennom. Hva la du merke til eller opplevde du i går som du fortsatt husker og kan fortelle andre om? Var det noe du så? Var det en opplevelse? Var det en stor hendelse eller et trivielt øyeblikk? Ofte blir inntrykkene mange. De røres sammen. Og før en har hatt mulighet til å reflektere over disse møtene og øyeblikkene, virvles vi ut i nye. Slik er vi en konstant bevegelse fra øyeblikk til øyeblikk, fra opplevelse til opplevelse, sier Bergsmo selv om «A NORTHERN EYE».


Inge Bremnes til Sortland Jazzfestival

Inge Bremnes er første booking for Sortland Jazzfestivals tilbud for barn og unge.

 

Han uttrykker at med den økte bevisstheten rundt utfordringene kloden står overfor, ser han likevel et håp og et engasjement som gjør han optimistisk.

– Kanskje et av de komprimerte øyeblikkene i denne utstillingen kan være til ytterligere inspirasjon, sier kunstneren.