Sortland jazzfestival starter onsdag:

Åpner med barnekonsert og  «Jubeltube»

Sortland jazzfestival åpner onsdag med gateparade sammen med hundrevis av barn og med Sortland juniorkorps i spissen.
Sortland

Paraden starter på Torget, og ender opp foran Kulturfabrikken. Dette har blitt en stor tradisjon for festivalen. Mange barn har forberedt seg godt med egne rytmeinstrumenter, står det å lese i en pressemelding fra Sortland Jazzfestival.

Deretter blir det konsert med «Jubeltube» kjent fra NRK BarneTV. Er det sant at alt går an?» er en musikalsk familieforestilling om undring og vitebegjær.

«Gjennom lekne låter, spennen- de eksperimenter og uforklarlige trylletriks får publikum
en frisk forestilling som setter seg både i hodet og i hjertet. Det meldes at Møysalen blir helt full. Og det gleder oss stort. Det er så flott å være arrangør når vårt program blir så godt tatt imot», heter det i pressemeldingen.

Det skjer mye under festivalen utover i uka. Blant annet blir det konsert for ungdomsskolen, med Inge Bremnes band og Nordnorske barnesanger. Fredag inntar Brazz Brothers scenen i Møysalen.  Senere på kvelden er det duket for Odd Nordstoga med band, etterfulgt av Ola Kvernberg. Lørdag står de musikalske godbitene også i kø. Da står blant andre Knut Reiersrud på scenen, før Brazz Brothers trer inn i manesjen igjen, denne gang sammen med Sortland musikkforening.