Sigerfjord IL starter opp bokseklubb - infomøte onsdag:

– Vi vil tiltrekke oss ungdom med litt andre behov

Onsdag avholdes informasjons- og oppstartsmøte for Sigerfjord boksing. Det er Rune Monrad som er primus motor, og Sigerfjord IL håper å nå ut til ungdom som ikke nødvendigvis driver med annen idrett.

Ungdom på infomøte om boksing i Sigerfjord. Sigerfjord IL starter opp bokseklubb.  Foto: Torill Monsen-Abelseth

Sortland

Leder Torill Monsen-Abelseth i Sigerfjord IL sier klubben ønsker å ha litt andre tilbud enn de andre idrettslagene i regionen. Det er noe av årsaken til at de nå starter opp med boksing.

– Bakgrunnen til at vi starter opp er at vi har et mål om å drive med idrett som ikke konkurrerer med de store lagidrettene – fotball, håndball, volleyball. Vi vil ikke konkurrere om utøvere, det mener vi ikke Vesterålen er stort nok til. Vi har prøvd å ha litt idretter som er litt annerledes, sier hun.


Sigerfjord idrettslag:

Ungdommene tar hanskene på i Sigerfjord

Sigerfjord idrettslag tar hanskene på også denne høsten, og inviterer ungdom mellom 12 og 18 år til idrettslig dyst i bokseringen.

 

Primært ungdom

Først og fremst skal tilbudet rette seg til ungdom. Klubben har primært i dag aktivitet for barn, og vil finne noe som kan treffe de eldre barna og ungdommene.

– Vi har mangla tilbud for dem som er mellom 12 og 18. Vi har prøvd en del ting, men ikke bergtatt dem. Nå prøver vi med boksing. Rune Monrad tok initiativet. Han var på et styremøte og la fram forslaget, og styret sa ja. Vi ønsker at det skal bli et langsiktig tilbud. Det blir bokseskole fram til jul,  vi har samarbeid med Bodø bokseklubb, som også kommer før jul og har et helgearrangement – både for trenerne og utøverne. Der vil det være profilerte boksere som har nasjonale titler, håper vi, sier Monsen-Abelseth.


Ønsker å styrke Sigerfjord

Sigerfjord er i vinden for tida, og nå samles styrkene for å lage en felles plan.

 

Hun håper de med tilbudet også vil klare å nå ut til annen ungdom enn de som ofte havner i den organiserte idretten.

– Samtidig vil vi bygge opp et tilbud som kanskje tiltrekker seg ungdom med litt andre behov. Ungdom som kanskje er litt skolelei, og vil finne ut av hva de vil. Samtidig som de får trene, lærer de teknikk og lignende, og boksing er litt annerledes enn andre sporter. Vi håper å gi et tilbud til alle, også jenter. Vi håper det kommer mange jenter, sier hun.

Samarbeid med politiet

For dem som måtte bli nervøse ved tanken på å lære ungdom å slåss, forsikrer Monsen-Abelseth at klubben er veldig bevisste på hvordan de jobber.

– Vi vil bruke veldig mye tid på å snakke om reglene. Vi har også samarbeid med politiet og natteravnene, og det er slik at hvis noen utøver vold, eller sporten på fritida, blir de utvist. Man må ha et bevisst forhold til hva som er idrett og hva som ikke er det, sier hun.

Det er også slik at ingen av ungdommene får slå mot hverandre på trening før de har bestått bokseskolen. Det er et treningsopplegg for nybegynnere utvikla av Norges Bokseforbund. Deltakerne må bestå en eksamen etter jul, før de får lov til å prøve å slå mot andre på trening. Dette for å forsikre at det mest grunnleggende innen både teknikk og sikkerhet er forstått.


Samfunnsløftet fra Sparebanken Nord-Norge med lokalt tiltak: 

Gir 1 million kroner til nytt dekke i Blåbyhallen

Torsdag formiddag lanserte Sparebanken Nord-Norge sitt nye prosjekt «Samfunnsløftet». I den forbindelse delte de også ut 1 million kroner til nytt dekke i Blåbyhallen.

 

Møtet onsdag ble avholdt fra halv sju, og antallet deltakere på bokseskolen avhenger av hvor mange melder seg på. Klubben har maksimalt kapasitet til å ha tre grupper med tjue ungdom i hver.

Dersom ikke alle de tre gruppene fylles opp, er det også håp om å få i gang boksing for voksne, med trening to ganger i uka. Også der vil det kjøres bokseskole og nybegynneropplegg fra start.

Uvant i nord

Boksinga er en langsiktig satsing for klubben, som dermed har gått til innkjøp av diverse utstyr.

– Vi har kjøpt inn tre store sekker, på nesten 40 kilo. Vi har 20 boksehansker i ulike størrelser, først og fremst ungdomsstørrelser. Vi har kjøpt inn tannbeskyttere som utøvere kan kjøpe fra oss. Så har vi kjøpt en såkalt speedball, og sånne hansker som trenerne skal ha på, som ungene skal bokse på. Og litt bandasjer og sånne ting, sier Monsen-Abelseth.

I Nord-Norge er det primært bokseklubber i de store byene - Tromsø, Bodø, Harstad, Alta og Kirkenes. At lille Sigerfjord skal starte med boksing er dermed unikt.

– Det er primært byer som Bodø og Tromsø som har bokseklubb, så det er litt artig å være annerledes, sier hun.


Vil bygge flerbrukshall i Sigerfjord

Sigerfjord IL hadde årsmøte forrige uke. Der gikk de blant annet inn for å bygge flerbrukshall på tomta de disponerer. De ønsker også å melde seg inn i Norges Bokseforbund.

 

VOL intervjuet henne før møtet onsdag, men hun var optimist med tanke på interessen.

– Det har vært gode tilbakemeldinger hittil. Mange er interessert, mange vil prøve å komme. Derfor er vi veldig spente på hvor mange som faktisk kommer på møtet onsdag og skriver ned at de vil være med. Jeg har bakt én sjokoladekake, og er usikker på om det er nok, eller om det blir for lite, sier hun.

Det viste seg at 26 ungdommer meldte seg på boksing etter infomøtet onsdag.