Slik blir Propell Lekeland

Torsdag åpner Propell Lekeland på Skibsgården i Sortland.

Senterleder ved Skibsgården, Bjørn Heireng, flankert av henholdsvis avdelingsleder og daglig leder ved Propell Lekeland, Timea Kiss (til venstre) og Lena Bømark.  Foto: Marius Birkeland

Sortland

– Vi håper at dette skal skape mer aktivitet, sier senterleder Bjørn Heireng.

Det omtrent 600 meter store lekeanlegget, som offisielt har fått navnet Propell Lekeland, er primært myntet på barn fra fire til 12 år.

– Men så lenge voksne kommer ifølge med barn, slipper de gratis inn, understreker Heireng.

Variert lekeutstyr

Lekeanlegget, som blir det desidert største i Vesterålen, inneholder variert lekeutstyr i mange varianter. Du finner både sklier, trampoliner, matter, hengebro, baller og mye mer. Det er et hollandsk firma som har levert anlegget.

– Det er en stor investering, ja visst, men det er nødvendig om man vil ha kvalitet, og det har vi fått. Vi kunne fått det billigere andre steder, men vi ville gjøre det ordentlig, understreker Heireng.

Hektisk forberedelse

De siste dagene har vært svært hektiske for å få alt opp å gå til åpningen. Heireng understreker at de ikke var ferdige da pressen fikk et innblikk onsdag formiddag.

– Men vi blir klare, sier han, mens en rekke arbeidere haster rundt i lokalet, travelt opptatt med ulike gjøremål.

Lekeland kommer til å ligge rett ved siden av Burger King, som ifølge Heireng åpner om noen måneder. Tilhørende Lekeland er også noen såkalte bursdagsrom, men de kommer heller til å åpne ennå.

Åpent hele uka

Propell Lekeland vil være åpent hver dag, inkludert lørdag og søndag.

– Det er totalt lov å være maks 200 personer inne samtidig. Det er lite sannsynlig at det blir så mange tirsdag formiddag kl.11, men det kan godt bli opp mot 200 på lørdag er søndag. Jeg regner også med at rundt 65 prosent av totalomsetningen til Lekeland blir i løpet av helgene, poengterer Heireng.

Daglig leder av Propell Lekeland blir Lena Bømark, mens Timea Kiss blir avdelingsleder. I vinduet over kan du se intervju med begge to, i tillegg får du en smakebit på hva Lekeland har å tilby.