Eidsfjord sjøfarm:

Gir 150.000 til nytt kunstgress i Blåbyhallen

Fredag annonserte Eidsfjord sjøfarm at de gir 150.000 kroner til arbeidet med nytt dekke i Blåbyhallen.

Ordfører Tove Mette Bjørkmo og daglig leder Roger Simonsen i Eidsfjord sjøfarm kom med nyheten fredag.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Sortland

– Vi er avhengige av å ha kulturtilbud å tilby dem som søker hos oss. Blåbyhallen er ikke bare viktig for Sortland, men hele Vesterålen, sier Roger Simonsen i Eidsfjord sjøfarm.

Fredag arrangerte han og ordfører Tove Mette Bjørkmo pressetreff for å informere om pengegaven.

– Jeg er glad for at næringslivet tar oppfordringa fra meg om å bidra. Jo mer som kommer fra dem, jo mer penger kan kommunen bruke på andre ting, sier hun.


Kan stille miljøkrav:

Formannskapet vil gi to millioner til nytt kunstgress i Blåbyhallen

Formannskapet vedtok i sitt møte torsdag at de vil gi 1,9 millioner kroner til nytt dekke i Blåbyhallen. Sammen med millionen fra Sparebank 1 blir det dermed bevilget rundt tre millioner. Samtidig kom det flere innspill om at man bør prøve å finne mer miljøvennlige løsninger.

 

I formannskapsmøtet forrige uke bevilget formannskapet rundt 1,9 millioner kroner fra kommunekassa til nytt dekke i hallen. Den totale kostnaden er anslått til tre millioner kroner. Sparebank 1 har alt bidratt med en million, og med pengene fra Eidsfjord er man nå oppe i 1,15 millioner fra næringslivet.

40 prosent av kostnadene til banen kan dekkes av spillemidler, som vil komme i etterkant av byggingen.

Avviser Holand-kobling

– Dette kommer ikke nå som et forsøk på å roe gemyttene rundt konflikten om ny oppdrettslokalitet utenfor Holand?

– Nei, å bidra til Blåbyhallen er en dialog vi har hatt en god stund med kommunen, så det har ikke noe med det å gjøre, sier Simonsen.


Samfunnsløftet fra Sparebanken Nord-Norge med lokalt tiltak: 

Gir 1 million kroner til nytt dekke i Blåbyhallen

Torsdag formiddag lanserte Sparebanken Nord-Norge sitt nye prosjekt «Samfunnsløftet». I den forbindelse delte de også ut 1 million kroner til nytt dekke i Blåbyhallen.

 

Bjørkmo mener det blir rart å dra den parallellen.

– Vi er glade for alle bidrag - og for alle bedrifter som gir arbeidsplasser i kommunen. Folk kan være uenige om lokalisering av oppdrettsanlegg, men jeg syns det blir merkelig å dra inn dette nå, sier hun.

– Vi driver i hele Vesterålen, og ser viktigheten av Blåbyhallen for regionen, sier Simonsen.


Sortland Ap vil ha nytt dekke i Blåbyhallen så raskt som mulig:

– Håper å få det plass i løpet av et halvt år

Sortland Ap gleder seg over nyheten om at Blåbyhallen har fått en million kroner til nytt banedekke, men vil ha fortgang i prosessen med å skifte det ut.

 

– Viktig for mange barn

– Det er jo mange idrettsanlegg som har behov for oppgradering, hva er grunnen til at man nå prioriterer akkurat Blåbyhallen?

– Det har sammenheng med at jeg ga denne utfordringa til næringslivet. Det har vært et behov lenge, og Blåbyhallen er svært viktig for mange barn i Vesterålen. Da Sparebank 1 ga en million, ble det også aktualisert, sier ordfører Bjørkmo.


Sigerfjord IL starter opp bokseklubb - infomøte onsdag:

– Vi vil tiltrekke oss ungdom med litt andre behov

Onsdag avholdes informasjons- og oppstartsmøte for Sigerfjord boksing. Det er Rune Monrad som er primus motor, og Sigerfjord IL håper å nå ut til ungdom som ikke nødvendigvis driver med annen idrett.